Egyedülálló távközlési hálózat Tömörkényen

2006. december 27.
2.1731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A világon elsőként a Csongrád megyei Tömörkényen épült ki a hagyományosnál lényegesen nagyobb sávszélességet elérhetővé tevő Ethernet over Coax - Cascade (EoC-C) típusú távközlési hálózat - jelentette be Körmöczi Béla, a rendszert üzemeltető Opticon Kft.

vezetője pénteken a Csongrád megyei faluban. Az ötszáz végpontot tartalmazó mintarendszer és az országos gerinchálózathoz történő kapcsolódás kiépítésének teljes költsége 34-36 millió forint volt - mondta a szakember.

Az EoC-C típusú hálózat kiépítése és üzemeltetésének költsége lényegesen kedvezőbb a hagyományos hálózatokénál, így az előfizetők a triple play - internetet, kábeltévét és telefont kínáló - szolgáltatást a piaci áraknál mintegy 25 százalékkal olcsóbban vehetik igénybe - tudatta az ügyvezető igazgató.

A finn Teleste csoport EoC-C technológiája szinte az összes előfizetőnek gyakorlatilag korlátlan, 100 Mbit/másodperces sávszélességet biztosít - tudatta Pester Attila, a rendszer kiépítésében részt vevő HFC Technologies Kft. munkatársa.

Az EoC-C technológia könnyen telepíthető gyakorlatilag az összes kábeltelevíziós hálózaton és rendkívül jó zajtűrő képességének köszönhetően olcsón üzemeltethető - ismertette a rendszer előnyeit a szakember.

Az EoC-C technológia az erősáramú rendszereken működő adatforgalmi technológiákat ülteti át a kábeltelevíziós hálózatra és viszonylag csekély további ráfordítással továbbfejleszthető optikai hálózattá - mondta Pester Attila.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja