Egyedi hűtéssel érkezik a Palit legújabb GTX 680-as gyorsítója

2012. április 01.
1.5791
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus vezérlő partnereként tevékenykedő Palit Microsystems az elmúlt napok folyamán egy újabb videokártyájáról rántotta le a leplet, ami nem meglepő módon a csúcskategóriás GeForce GTX 680 alapjaira építkezik.

A frissen beharangozott gyorsító a boltok polcaira Palit GeForce GTX 680 JetStream típusjelzéssel, illetve már gyárilag megemelt órajelekkel fog megérkezni. A nyomtatott áramkörre már egy hatfázisú DrMOS tápellátás lett telepítve, a megfelelő üzemi hőfokról pedig egy egyedi fejlesztésű, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik.

A vállalat által alkalmazott hűtési megoldás két darab 80 milliméteres és egy 90 milliméteres ventilátor, egy nagy felületű alumínium hűtőbordázat, valamint négy darab hővezető cső hatásos kombinációját kamatoztatja. A Palit GeForce GTX 680 JetStream nyomtatott áramkörén a 28 nanométeres, GK-104-es Kepler grafikus processzor kapott helyet, ami 1536 darab CUDA egységgel van felvértezve, egy 256 bites adatsínen keresztül pedig 2048 MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni. Az nVidia által meghatározott 1006 MHz-es standard GPU sebességet a mérnökök 1084 MHz-re emelték, így a boost érték is 1150 MHz-re növekedett, a videomemóriák pedig az előírt 1502 MHz-es valós frekvencia helyett immár 1575 MHz-en üzemelnek, és ez 6300 MHz-es effektív teljesítményt, illetve 201,6 GB/s-os memória sávszélességet eredményez.

A hátlapra telepített portok kínálata megegyezik az alapmodellnél alkalmazott sémával, vagyis a felhozatalban két darab DVI (egy DVI-I és egy DVI-D), egy HDMI, valamint egy DisplayPort kimenet szerepel, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik még az nVidia SLI interfész sem, így igény esetén könnyedén kialakítható akár a háromutas grafikus konfiguráció is. A vezérlő 215 wattos TDP értékkel rendelkezik, a működéséhez szükséges plusz energiát pedig egy hat- és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

Ahogy az egy korszerű gyorsítótól elvárható, a kínálat szerves részét képezi a teljes körű DirectX 11, OpenGL 4.2 és Shader Modell 5.0 támogatás, amik az nVidia jól bevált CUDA, PhysX, 3D Vision Surround, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű Adaptive V-Sync és TXAA élsimítás technológiájával egészülnek ki. Az új Palit GeForce GTX 680 JetStream várható megjelenési idejéről és áráról a vállalat egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.

Egyedi hűtéssel érkezik a Palit legújabb GTX 680-as gyorsítója - 2. kép


Egyedi hűtéssel érkezik a Palit legújabb GTX 680-as gyorsítója - 3. kép

4 hozzászólás

Vendég

13 éve, 11 napja

Csinos darab

válasz erre

DoubleW

13 éve, 11 napja

Vendég írta:
hat ezzel nem vagy egyedul...röhögő smiley
Gondoltammosolygó smileymosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 11 napja

DoubleW írta:
Kellmosolygó smileyTele van a hírblock király grafikusokkal csak egyikre sincs pénzemwtf smileywtf smiley Ez annyira idegesítő!
hat ezzel nem vagy egyedul...röhögő smiley

válasz erre

DoubleW

13 éve, 11 napja

Kellmosolygó smileyTele van a hírblock király grafikusokkal csak egyikre sincs pénzemwtf smileywtf smiley Ez annyira idegesítő!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja