Egy sebezhetőség miatt sikerült feltörni a Nintendo Switch-et

2018. április 26.
5.4991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Bizonyára igencsak kellemetlen éjszakák állnak most néhány Nintendo-vezető mögött, történt ugyanis, hogy egy utólag felfedezett hardveres sebezhetőség jóvoltából sikerült feltörni a japánok legújabb konzolját.
 

A problémát a Tegra X1 APU úgynevezett boot ROM-jában találták, ami azért kellemetlen, mert hardveres hiányosság, vagyis szoftveresen nem tud mit kitalálni rá a Nintendo, csak úgy tudná eltüntetni, ha hardveres revízió történne, avagy új Nintendo Switch konzolok kerülnének forgalomba, módosított Tegra chipekkel.

A hibát fail0verflow, egy korábban már több dolog feltörésében is érdekelt programozó kürtölte világgá, aki elmondta, hogy a hibáról hónapokkal korábban értesítették a Nintendót és az Nvidiát is, hogy esélyt adjanak nekik a felkészülésre, mielőtt nyilvánosságra hozzák a dolgot, de mivel a dolog hardveres eredetű, ezért egyik fél sem tudott erre mit lépni.

A programozó szerint maga is sokáig vacilált a sérülékenység leleplezése miatt, mert tapasztalatai alapján az efféle hiányosságokat a felhasználók rögtön a kalózkodásra használják, azonban kiemelte, hogy a Tegra chipek boot ROM hibája egy olyan orbitális hiányosság, amit vele párhuzamosan többen is felfedeztek már, így nem volt értelme tovább titkolózni.

Emberünk egyébiránt bemutatta, hogy a feltöréssel hasznos dolgokat is lehetne készíteni a Switch-hez, így ő például egy Linux disztribúciót telepített fel rá:

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

WarriorAutobot

3 éve, 11 hónapja

Hát igen, ezzel sajnos már semmit nem tudtak kezdeni.
Viszont tök ****a a Linux a Switch-en.

válasz erre

totyak

3 éve, 11 hónapja és 1 napja

Innen már csak pár lépés és megy a warez is.

válasz erre

Mordorer

3 éve, 11 hónapja és 1 napja

Hát az kemény, gyerekek.

válasz erre

Direktor

3 éve, 11 hónapja és 1 napja

Hát ez szívás!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaaszkorbin profilja