Egy pletyka szerint ilyen brutális hardver kerülhet a PS5-be

2019. március 13.
10.6631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Mindenkit sarokba állíthat a PlayStation 5, ha igazak azok a pletykák, melyek a Beyond3D fórumán jelentek meg a Sony következő generációs konzoljáról, mely a hírek szerint egy igazi nagyágyú lehet.
 

Bár szinte folyamatosan érkeznek szóbeszédek a japánok új masinájáról, ezt azonban csak azért vesszük egy kicsit komolyabban, mert egyrészt annak idején ezen a fórumon bukkant fel a Wii U pontos hardveres specifikációja, másrészt teljesen logikus és hihető rendszer került szóba a PS5 kapcsán.

A hírt egy olyan felhasználó szellőztette meg a fórumon, aki hozzájutott a PS5 fejlesztői csomagjához, amiből kiderült, hogy a konzol egy 8 magos AMD Zen2 processzorra épül fel, mely 16 szálon működik, és magonként 3,2 GHz-es órajelet kínál, amihez a GPU tekintetében egy teljes egészében NAVI-alapú, szintén AMD által gyártott újgenerációs grafikus processzor tartozna, melynek számítási teljesítménye meghaladná a 14 teraflopot.

Mindehhez állítólag a gépezet 24GB RAM-ot kapna, amiből 20GB DDR6 RAM csak a játékoknak lenne elkülönítve, 4GB megosztott DDR4 RAM pedig a rendszer működését biztosítaná, miközben a háttértárnak egy 2TB-os merevlemezt állított be a Sony. A pletyka szerint a bejelentés az idei E3 környékén várható, ahol a konzol teljesítményét is láthatjuk már, lévén képes lesz 4K felbontásban, 60fps-sel futtatni bármilyen játékot.
8 hozzászólás

metrox95

2 éve, 7 napja

X doubt

Nem hiszem hogy ilyen hardvere lesz, vagy nagyon drága lesz.

válasz erre

WarriorAutobot

2 éve, 7 napja

Túlságosan eröltetik a 4K/60FPS-t!
Én bőven megvagyok a PS4 nyújtotta lehetőségekkel is. Ja és a gépem is 1080p/60FPS-re van lekorlátozva, mert az bőven elég. Szóval mielőtt jönnek a nethuszárok köpködni.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

2 éve, 7 napja

Hellblade írta:
Bírnám ha az E3 ra időzítenék a bemutatót..
El is vinnék a komplett E3 showt, úgy hogy ott sincsenek. Nagyon odabaszna.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

fighterlaci

2 éve, 7 napja

Jó lenne mellette látni a mostani konfigot teljesítménnyel, mert nekem ez így nem sokat mond.

válasz erre

zender

2 éve, 7 napja

4K/60FPS? Na erre azért befizetek.

válasz erre

Xelosz

2 éve, 7 napja

azért a 4K-t nem kéne ennyire félvárról venni.
Korai stádiumban lehet, hogy menni fog a 4K aztán később majd megint jön a 30 fps meg a 1080p ha 60-at akarsz.
Pc-re most nyáron érkezik a navi aminek előre láthatóan most akkora ereje lesz, hogy végre megközelítik az RTX 2070-et meg a GTX 1080-at erőben csak jóval kedvezőbb áron.
pcn ez erőben nem nagy előrelépés árban viszont annál inkább az lesz. kíváncsi vagyok mennyi ideig fog kitartani a konzolban.
mindenesetre nagyon várom már a masinéríát de nem fogok miatta még 4K-ra váltani mivel még a mai gamer pc-ket is bezabálja sok esetben hacsak nem sli-zik az ember...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljamarco profiljagery1113 profiljadrift3r91 profilja