Egy fejlesztő szerint 60 millióból készült és 4 millió ment el a Dead Space 2-ből

2017. október 18.
2.7581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Dead Space-sorozattal elhíresült Visceral Games stúdiójának bezárásával várható volt, hogy többen is kiteregetik majd a szennyest a csapatról, így az első késszúrást Zach Wilson, egykori pályadizájner ejtette meg.

Zach jelenleg a Bethesda csapatánál dolgozik egy bejelentetlen projekten, de egykoron a Dead Space-sorozat egyik központi fejlesztője volt, és a szomorú hírek napvilágra kerülését követően egy rajongónak válaszolva a Twitteren kifejtette, hogy miért lett elkaszálva már korábban az említett horrorszéria.

A Dead Space-t ugyanis hiába imádták sokan, és hiába készült belőle egy zseniális első rész, elmondása szerint azonban az EA folyamatosan irreális elvárásokat támasztott a játék elé, ezáltal a Dead Space 2 60 millió dollárból készült és 4 millió példányban kelt el, ami bár nem a legjobb átlag, de a befektetett összeg jól mutatja, hogy mennyivel többet várt tőle a kiadó.Zach ugyan nem merte határozottan kiemelni, hogy a Dead Space 2 nem lett nyereséges - hiszen számoljunk csak kicsit utána -, de azt elmondta, hogy jócskán alulmúlta az EA elvárásait, akik még egy esélyt adtak ugyanis a sorozatnak, de később végérvényesen elbúcsúzhattunk tőle.


7 hozzászólás

WarriorAutobot

1 éve, 6 hónapja és 19 napja

Ha azt nézzük az EA cseszte el megint azzal hogy nem tetszett neki az hogy csak egy rétegjáték.
Átalakították így viszont már azoknak se tetszett akik megszerették az első részt.
Ha azt nézzük elég sok sorozatukkal elbántak már így.

válasz erre

Neurotic

1 éve, 6 hónapja és 19 napja

Az első rész sikeres volt, különben nem készült volna belőle folytatás. Viszont az EA módszeresen tette tönkre a játékot mivel minél több embernek akarta eladni. Az egyik kritika volt ami a játékot érte, hogy túl félelmetes ... értitek ... egy horror játék túl félelmetes Így vettek egy kanyart és csináltak belőle horror játék helyett inkább egy akció tps-t.

Én értem, hogy minél több embernek kell eladni, mert akkor jön a nagy lé, de ezzel saját maguk alatt vágták a fát. A horrorjáték réteg műfaj, de ezzel, hogy kezdték leépíteni belőle a horrort csak azt érték el, hogy aki rajongó volt és megvette az csalódott, akit meg eddig sem érdekelt az továbbra is le****ta. Talán nem kellene mindenből tucatjátékot csinálni az átlag gamernek.

Egyébként szerintem nem lett rossz egyik Dead space sem, de én jobban örültem volna ha maradtak volna az első rész horroros vonalán.

válasz erre

zender

1 éve, 6 hónapja és 19 napja

Nem csoda hogy megszűntek.

válasz erre

Imperator

1 éve, 6 hónapja és 19 napja

Azért valljuk be, a Dead Space első része valóban egy baromi jó játék volt, de azért közel sem egy akkora cím, amiből tízmilliókat adnának el, az a 4 millió a 2. részből teljesen korrekt példányszám. Más kiadó örülne, ha a 20 éves címekből eladnak ennyit.

válasz erre

Yanez

1 éve, 6 hónapja és 19 napja

Egyetértek totyakkal. Ez üzlet, semmi más, s épp ezért nem kell meglepődni ezen. Itt nincs jó vagy rossz.

válasz erre

totyak

1 éve, 6 hónapja és 19 napja

VictorHUN írta:
nincs annyi pénz hogy ne fulladna bele a kapzsi ea
Nincs igazad. Ők nem azért dolgoznak, hogy neked jó legyen, hanem hogy nekik. Ha nem lett sikeres a játék, nem termelt annyit, amennyit vártak tőle, akkor kuka. Te sem dolgoznál olyasmivel éveket, ami épp csak visszahozza a belefektetett pénzt és energiát.

válasz erre

VictorHUN

1 éve, 6 hónapja és 19 napja

nincs annyi pénz hogy ne fulladna bele a kapzsi ea

válasz erre
Dead Space 2
4.490 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaRyutheStaR profiljaMarduk profiljahavrillal profiljaWarriorAutobot profiljamarco profiljaM.O.R.P.H. profiljamarco profilja