Ed Boon: Mortal Kombat Vs. Street Fighter

2008. április 21.
5.3721
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A kilencvenes évek elején két árkád nagyhatalom küzdött a játékosok kegyeiért.

A Midway színeiben a Mortal Kombat állt szolgálatba, míg Capcom-os színekben a Street Fighter gyűjtötte lelkes hódolóit. A tét a képzeletbeli korona volt. Vajon melyik produktum toboroz nagyobb tábort magának? Erre a kérdésre soha sem érkezett meg a válasz, de a veterán gamer-ek jól emlékeznek a hajdani nagy rivalizálásra a két játék és cég között. Nedves álmainkban már oly sokszor eresztettük egymásnak a két univerzum szereplőit...

..., de ezt a kemény valóságban sohasem tehettük meg. A harmadik fighter nagyhatalom az SNK volt, aki szintén egy jókora darabot szakított a hatalmas tortából. A Capcom Vs. SNK játékok valóra váltották egyik édes álmunkat, hogy egymásnak eresszük Ryu-t és Kyo-t, sok más remek párosítás mellett. De ne menjünk el szó nélkül a Marvel Vs. Capcom mellett sem. A Midway hősei nem voltak ilyen kiváltságos helyzetben és nem volt alkalmuk összemérni erejüket az ádáz utcai harcos riválisaikkal. Mondjuk egy Liu Kang Vs. Ken párosítás?

De szép is lett volna! Ám ha azt állítom, hogy a közelmúltban kishíján összejött a dolog, akkor vajon hogyan reagáltok? Vázolom a felállást. A Midway pár nappal korábban leleplezte a Mortal Kombat legújabb, fejlesztés alatt álló epizódját, melyben a régi veteránok csapnak össze a DC Comics szuperhőseivel. Sub-Zero Vs. Batman, vagy Scorpion Vs. Superman. Beteg egy koncepció ez, nem vitás. Ed Boon, a Mortal Kombat brand egyik neves alapító tagja elárulta, hogy nem is olyan régen volt egy álma.

Az álmainak megvalósítása viszont falakba ütközött, legnagyobb bánatunkra. Ed Boon szerette volna végre egy játékon belül látni a régi nagy riválisának szereplőit és imádott saját teremtményeit face to face. Ez annyit tesz, hogy úton volt az évszázad összecsapása Mortal Kombat Vs. Street Fighter felállásban, de a megvalósítás szintjén elhalálozott a project. Ed Boon felhívta a Capcom illetékeseit japánban, de a kommunikációs vonalakon hatalmas rések tátonganak, amelyek gátat szabtak a megkivánt kooperációnak.

Ezen múlt volna csupán, hogy elmarad a konzolos történelem egyik legnagyobb összecsapása? Sajnos igen, ez volt a legfőbb akadály, az az irdatlan nagy távolság az amerikai illetőségű Midway és a japánban állomásozó Capcom között áthidalhatatlannak bizonyult. Ed Boon bevallotta, hogy nagy rajongója több másik bunyós anyagnak is, ezért régóta szeretné vegyíteni velamelyikkel a Mortal Kombat-ot. Itt konkrét példákkal is élt és megnevezett egy Mortal Kombat Vs. Street Fighter és egy Mortal Kombat Vs. Tekken koncepciót is, de valamiért ezek nem képesek a világra jönni.

A Mortal Kombat 4 óta motoszkál eme fantáziadús gondolat Ed barátunk agyában, de az álom csak idén fog testet ölteni, a Mortal Kombat Vs. DC Universe-ben. Teljesült tehát egy porral vastagon lepett vágya, amihez mi azért nem tudunk ennyire lelkesen viszonyulni. Kíváncsian várjuk a végeredményt, de nem tudjuk feldolgozni, hogy ez az ötlet sokkal érdekesebb irányt is vehetett volna azzal, ha egy Street Fighter, vagy egy Tekken lép a képbe, mint ádáz ellenfél, képregényhősök helyett. A DC Comics amerikai székhellyel rendelkezik, így a Midway könnyen tud velük együtt dolgozni, nincs földrajzi akadály.

Mindezek tudatában mi nem mondunk le az álom összecsapásokról és örömmel vesszük tudomásul, hogy Ed Boon fejében is körvonalazódott már korábban ez a felállás. Hátha egy szép napon valóra válnak az álmaink.
4 hozzászólás

Vendég

16 éve, 6 hónapja és 22 napja

nekem megvan a játék ha valakit érdekelröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 7 hónapja

sztem ShangTsung lazán begyüjtené az összes Tekken figura lelkét, persze miután ****ráverte őket

válasz erre

FutuRetrO

17 éve, 3 hónapja és 23 napja

Dante576 írta:
Én nagyon örülnék ha lenne ilyen game!Tutira leverném Liu Kangot Ryu-val!! nyelvnyújtó smiley
Liu Kang a z@rt' target='_blank' rel='nofollow'>sz@rt is kiverné Ryu-ból!menő smiley Ne fájjon ez néked, Drága Uram, fogadd el, hogy ez így van és pötty! röhögő smiley

válasz erre

Dante576

17 éve, 3 hónapja és 24 napja

Én nagyon örülnék ha lenne ilyen game!Tutira leverném Liu Kangot Ryu-val!! nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profiljaManiac profilja