EA játékok a Microsoft XBox Live-on

2004. május 12.
3.5991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Megegyezés született a Microsoft és az Electronic Arts között arról, hogy ezentúl több EA PC játék elérhető lesz a MS Xbox Live online szolgáltatásán keresztül.
 

Az Xbox Live online videojáték-szolgáltatás 2002-ben indult útjára több PC-játékgyártó közreműködésével, ám az Electronic Arts akkor távol maradt, mivel nem értettek egyet sem a bevételek megosztásának módjával, sem azzal, hogy a szolgáltatás csak a Microsoft szerverein keresztül volt igénybe vehető.

Ez elvben lehetőséget adott a Microsoftnak, hogy bizalmas adatokhoz férhessen hozzá más számítógépes játék szolgáltatók ügyfeleinek felhasználói szokásairól. A mostani szerződés értelmében a szoftveróriás külső cégeknek adta át a szerverek üzemeltetését, ám a megegyezés pénzügyi részleteiről nem árultak el információt.

Az EA 15 játéka lesz játszható az Xbox Live-on keresztül, köztük a Battlefield, a Burnout 3 és a Time Splitters, illetve olyan népszerű sportjátékok, mint a Madden NFL (amerikai football), az NBA Live 2005 (kosárlabda), vagy a FIFA Soccer 2005 (európai foci). A döntés hátterében egyebek mellett az állhat, hogy a Microsoft kivonulni készül a PC sportjátékok piacáról, legalábbis ezt tükrözi márciusi bejelentésük, amely szerint nem fejlesztik tovább labdarúgó, jégkorong és kosárlabda játékaikat. A mostani szerződés hozzásegítheti a céget, hogy az Xbox Live jelenlegi 750 ezres előfizetői táborát júniusig 1 milliósra növelje.

A Microsoft azt is bejelentette, hogy videokonferencia alkalmazással kívánja bővíteni az Xbox Live szolgáltatásainak körét. A játékosok jelenleg csak hanggal kommunikálhatnak játék közben, ám az új szolgáltatás révén egy csatlakoztatott kamera segítségével mozgóképes kommunikációra is lehetőségük nyílhat majd az online felhasználóknak, egyszerre 5 játékosig bezárólag.

Kapcsolódó linkek:
Electronic Arts
Microsoft Corporation
2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 27 napja

nem jó

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 3 napja

vaze

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljatotyak profilja