EA pénzügyi jelentés: új Need for Speed idén, Mirror's Edge 2 és Titanfall 2 csak jövőre!

2015. május 06.
1.7691
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Napvilágra hozta aktuális üzleti jelentését az Electronic Arts, amiből számtalan érdekesség kiderült a cég múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Megtudtuk például, hogy az EA lett a 2015-ös pénzügyi esztendőben az első számú kiadó PS4-re és Xbox One-ra, miután ők dobták piacra a legsikeresebb címeket, köszönhetően a Battlefield Hardline-nak, a Dragon Age: Inqusitionnek, a FIFA 15-nek, a Battlefield 4-nek és a többi sportjátéknak.

Noha nem tudni, hogy melyik alkotásból pontosan mennyi fogyott, de az már biztos, hogy csak a Battlefield Hardline-nal több mint 30 millió órát töltöttek el a rajongók az utolsó negyedévben, az új Dragon Age-be pedig a megjelenése óra már több mint 200 millió órát öltek a játékosok.

Az anyagiak tekintetében március 31-ig bezárólag az EA 614 millió dolláros digitális bevételt tudott felmutatni, míg a teljes nettó árbevételük 1,9 milliárd dollár volt, ami elképesztő növekedés az egy évvel korábbi 1,1 milliárd dollárhoz képest.

Ennyit a múltról, az EA ugyanis már most masszív tervekkel rendelkezik a jövőre nézve, így az erős őszi szezont - 9-10 milliós eladásokat remélnek a Star Wars: Battlefronttól jövő tavaszig bezárólag - még erősebbé szeretnék tenni a FIFA-sorozat aktuális évadja mellett egy új Need for Speed-játékkal, azonban izgalmasnak ígérkezik a jövő év első fele is. Az EA ugyanis bejelentette, hogy 2016 elején számíthatunk majd a Mirror's Edge régóta várt folytatására, valamint egy új Plants vs Zombies-ra is.

Hogy a még távolabbi jövőt szemléljük, az Electronic Arts szerint az elkövetkezendő pénzügyi esztendőben biztosan nem kell számolnunk a Titanfall 2 megjelenésével, így az csak a 2017-es üzleti évben jelenhet meg, ami azt jelenti, hogy a gyakorlatban talán már jövőre a boltok polcaira kerülhet, de nem zárható ki a 2017 eleje sem a lehetséges premier tekintetében.

Az EA igencsak pozitív jóslatot tett üzleti jelentésében a kurrens generációs konzolok jövőbeni sikerével kapcsolatban is, ezáltal úgy vélik, hogy a pénzügyi év végére a PS4-ből és az Xbox One-ból összesen már több mint 50 millió példány kelhet el világszerte, ami a jelenlegi ütem tekintetében reális várakozás.
6 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 8 hónapja

[Tiltott felhasználó!]

zender

9 éve, 8 hónapja és 1 napja

Titanfall 2 kell a francnak, NfS unalmas, az egyetlen érdekes cím meg csak jövőre jön. wtf smiley

Ja nem, a SW jön idén de azért arra nagyon kíváncsi leszek hogy milyen lesz valójában...

válasz erre

totyak

9 éve, 8 hónapja és 1 napja

NfS-et bármikor becserélném a Mirror's Edge-re. Bárcsak inkább az jönne előbb.

válasz erre

rDAVE

9 éve, 8 hónapja és 1 napja

Jön az NFS U3 tuning nélkül, rendőrökkel! röhögő smiley

válasz erre

WarriorAutobot

9 éve, 8 hónapja és 1 napja

Mirror's Edge 2 nagyon várós!
Remélem az E3-on lesz valami hírmorzsa róla. mosolygó smiley

válasz erre

kpal

9 éve, 8 hónapja és 1 napja

DLC -nélkül már rég bezártak volna , NFS évek óta nincs az én szememben .

válasz erre
Mirror's Edge Catalyst
13.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profilja