EA: A Call of Duty 2-3 éven belül halott lesz

2011. augusztus 20.
2.0811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Az FPS műfaj az utóbbi időkben egyáltalán nem örvend akkora népszerűségnek, mint fénykorában, ez tény, és a videojátékok más területei kerülnek lassanként előtérbe.

Noha a belső nézetes akciójátékok ideje még nem járt le, az EA előszeretettel beszél úgy konkurenciájának reménységéről, a Call of Duty-ról, mint egy letűnőben lévő címről. Mint azt láthatjuk, a Battlefield-ért felelős vállalat újabban nem retten vissza az agresszív és nyílt verbális támadásoktól sem: állításuk szerint a COD "veleje már rohad". Az Activision véleménye szerint ez a fajta gyermekded hozzáállás csak "árt az iparnak" - és ebben van is valami.

A Black Ops a vállalat eddigi legyümölcsözőbb alkotása; ennek ellenére kétség sem fér hozzá, hogy az FPS műfaj apránként alábukik eddigi sikereinek. Az EA azonban még ennél is messzemenőbb következtetéseket vont le ősi ellenfelével, az Activision-nel kapcsolatban. Szerintük a Call of Duty címnek leáldozóban van, és becsléseik szerint alig több mint 2-3 éve van hátra.

Eric Hirshberg, az Activision CEO-ja erre azzal reagált a gamescom-on, hogy ez cseppet sem használ az iparnak, és véleménye szerint a Battlefield, valamint a Call of Duty további sikereket érhet el.

"Üdvözöllek a Nagyok ligájában, Eric" - felelte erre Jeff Brown, az EA vállalati kommunikációs embere. - "Tudom, hogy új vagy a szakmában, de valaki igazán elárulhatta volna neked, hogy ez egy verseny-iparág."

"Minden okod megvan az idegeskedésre. A tavalyi évben az Activision 90%-os része volt a lövöldözős kategóriában. Idén a Battlefield 3 60 vagy 70%-ig passzíroz le titeket. Ilyen aránnyal 2-3 éven belül kiestek a kategóriából. Ha nem hisztek nekem, menjetek be az első boltba és próbáljatok meg venni egy Guitar Hero-t vagy egy Tony Hawk-ot."
2 hozzászólás

Vendég

13 éve, 9 hónapja és 4 napja

Kellenek is a beszólások enélkül nem lenne verseny.
Csak egyenlőtlen erőfeltételek állnak egymással szemben.

EA most magyaráz mert elég szépet és jót alkottak technológiailag főleg.Codnál meg technológiailag meg állnak már évek óta ugyanaz a fos **** engine van kisebb foltozásokkal,de viszont ott meg a rekord bevételek vannak.
Szerintem pénzügyileg ezt csatát BF3 vs MW3 megint a Cod nyeri!És csak ez számít.

válasz erre

Braddock

13 éve, 9 hónapja és 5 napja

Nekem meg pont most kezdenek egyre jobban tetszeni!

válasz erre
Call of Duty
nincs ár
kövesd a játékot!
 
Minden hír, videó és cikk
gamescom 2011
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljamarco profiljaKisember001 profilja