EA üzleti jelentés: óriási siker a Battlefield 1, jöhet a Battlefront folytatása

2016. november 02.
3.8151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az EA nyilvánosságra hozta aktuális üzleti jelentését, aminek részeként a 2017-es pénzügyi esztendő második negyedévét foglalták össze számunkra, így kiderült, hogy a kérdéses időszakban több mint 43 millió ember játszott az EA Sports alkotásaival konzolokon és mobilokon egyaránt.

A nagy szavak kapcsán megtudtuk még, hogy csak a Star Wars Galaxy Heroes-ban minden játékos két és fél órát tölt el naponta, a Battlefield 1-hez kapcsolódó tartalmakat pedig több mint 100 millió alkalommal nézték már meg a Youtube-on keresztül.

Apropó Battlefield 1, az EA szerint közel kétszer annyi játékos csatlakozott már az első héten a világháborús küzdelmekhez, mint korábban hasonló időintervallum alatt a Battlefield 4-hez, avagy az alkotás óriási sikernek tekinthető, de a FIFA 17 sem panaszkodhat, hiszen 20 százalékkal több embert tudott becsalogatni, mint tavaly a FIFA 16.

Az EA bejelentette mindemellett, hogy most már egészen biztos, hogy jövőre megjelenhet a következő Star Wars: Battlefront-játék, de a kiadó abban is reménykedik, hogy a 2018-as üzleti esztendőben az Amy Hennig által készített Star Wars-játék is befuthat majd.

A kiadó egyébiránt nagyon jól zárta a negyedévet, így bevételeik 8 százalékos növekedést mutattak a tavalyi évhez képest, érdekesség pedig, hogy a Q2-ben elkönyvelt 898 millió dolláros nettó árbevétel 63 százalékát, avagy 566 milliót már a digitális eladások adták.

EA üzleti jelentés: óriási siker a Battlefield 1, jöhet a Battlefront folytatása - 2. kép

5 hozzászólás

venoman

8 éve, 1 hónapja és 5 napja

Nem vártam rosszabbat várható volt mosolygó smiley

válasz erre

totyak

8 éve, 1 hónapja és 8 napja

Van egy masszív játékosbázisa a cégnek, akiket ellátnak a sorozataik új részeivel és így elvárható a siker. Ha megfigyeljük, szinte nincs is olyan cím a listán, ami ne egy sorozathoz tartozna. Ha meg mégis van egy-egy új cím, általában azok is jól, vagy megfelelően teljesítenek és az összbevételt nem húzzák vissza.

válasz erre

WarriorAutobot

8 éve, 1 hónapja és 8 napja

A BF 1-et tényleg jól összerakták, bár az összes többi játékukat is összeraknák ugyan így.

válasz erre

Santonio

8 éve, 1 hónapja és 8 napja

Várható volt hogy minden nagyon nyereséges. EA az a cég amit mindenki utál mégis hülyére keresi magát.

válasz erre

RyutheStaR

8 éve, 1 hónapja és 8 napja

Hát ettől a Battlefront 2-től tartok, a mostani sem igazán nyerte el a tetszésem sajnos. Amy játékában még reménykedek, de mire az kijön bakker... szomorú smiley

válasz erre
Battlefield 1
9.799 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja