EA pénzügyi jelentés: 19 millió Battlefield 1 játékos van világszerte!

2017. május 10.
3.9021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az Electronic Arts nyilvánosságra hozta legújabb pénzügyi jelentését, amiből kiderült, hogy elképesztő pénzeket sikerült kaszálniuk az elmúlt esztendőben, így a négy negyedévben összesen 4,8 milliárd dolláros (!) bevételük volt.

Az EA bejelentette mindemellett, hogy csak az utolsó negyedévben 1,5 milliárd dolláros bevétellel tudtak elszámolni, miközben a legtöbb kiadóhoz hasonlóan ők is jelentős növekedést tapasztaltak a digitális eladások terén, számszerűsítve egészen pontosan 61 százalékos emelkedésről beszéltek nyilatkozatukban.

Naná, hogy az Electronic Arts több játékát is szóba hozta a jelentésben, így elsőként rögtön a Battlefield 1-et, amely vélhetően az egyik pénzeszsákjuk volt az elmúlt üzleti esztendőből, lévén az első világháborús lövölde 19 millió játékost tudott magához édesgetni a megjelenés óta.

Ezt az adatot csak a FIFA 17 tudta felülmúlni a maga 21 milliós játékosbázisával, amiből 12 millióan kattantak rá a The Journey játékmódra, ami alapján szinte biztos, hogy a FIFA 18-ban is folytatódhat majd a sztorizás. Ha mindez nem lenne elég, az EA szerint a The Sims 4 felhasználóinak a száma is képes volt növekedést produkálni, így az egy évvel korábbi adatokhoz mérten 33 százalékos emelkedést tapasztaltak.

A kiadó a jelentésben nem igazán tekintett a jövőbe, egyedül az EA Sports UFC 3 2018 elejére betervezett premierjéről beszéltek pár szót, de további terveikről csak a jelentés utáni befektetői eseményen hallhattunk, amiről a fontosabb híreket külön-külön dolgozzuk fel nektek még ma délelőtt. Tartsatok velünk!
3 hozzászólás

totyak

3 éve, 5 hónapja és 8 napja

Valószínűleg jótt tett a játéknak, hogy visszatértek a világháborús témához. Szerintem a CoD-nak is jót fog tenni.

válasz erre

Tommy

3 éve, 5 hónapja és 9 napja

Nagyon erős lett a játékosközössége.

válasz erre

muki

3 éve, 5 hónapja és 9 napja

Aaaaz iggeeeeen ! Nagyon sok.

válasz erre
Battlefield 1
9.799 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljadrift3r91 profiljamarco profilja