Dragon Age II: Terítéken a másolásvédelem

2011. február 01.
2.8961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A mai napra virradóra az Electronic Arts és a BioWare végre valahára előállt a PC-s játékosok állandó félelmeit jelentő témával, avagy a másolásvédelem kérdésével, mint kiderült ugyanis, az illetékesek többféle DRM rendszert is felhasználnak majd a játék védelmének érdekében.
 

Kezdetnek ott lesz a Steam ilyen szisztémája, ami nyilvánvalóan csak az ott megvásárolt játékokra lesz érvényes, újdonság itt nem lesz, aki ismeri ezt a DRM-et, az már tudja mire számíthat.

Érheti azonban meglepetés a más változatokat birtokló fanatikusokat, a bolti változatokban ugyanis elviekben egy olyan védelmi metódus lesz megtalálható, amely elég komoly követelményeket támaszt a felhasználókkal szemben. Ezek a verziók is igényelni fogják az online aktiválást, amit később majd újra és újra meg kell tennünk, a program ugyanis bizonyos időközönként ellenőrizni fogja, hogy még mindig eredeti játékkal nyomulunk-e. Nem túlzás, ennél nagyobb butaságot DRM-mel kapcsolatban csak a UbiSoft talált ki. Szerencsére amíg a védelmi rendszer nem kérdezősködik, addig játszhatunk majd offline is a játékkal, de ha megmakacsolja magát, akkor kénytelenek leszünk fellépni az internetre, és ismét bebizonyítani, hogy példányunk nem kalózmásolat. Mindemellett utóbbi változatok esetében lesz telepítési limit is, ám ez teljesen elfogadható, lévén 24 órás ciklusra van bontva, egy nap ugyanis öt különböző PC-re tudjuk telepíteni a játékot, másnap azonban ismét kezdhetjük elölről a műveletet. Feltételezzük, hogy sokan fognak inkább Steam-es változatot vásárolni a védelmi technológiák miatt...
2 hozzászólás

Lac

12 éve, 4 hónapja és 18 napja

Annyira nem vészes. A limit teljesen elfogadható, az ellenőrzés pedig cseppet sem annyira spártai módszer, mint a Ubisofté. Az megint más kérdés, hogy van igazság abban, amit totyak írt, lévén a GTA IV-gyel is szívtunk, igaz, ott inkább az volt a baj, hogy 56 helyre be kellett regisztrálni a játékot.

válasz erre

totyak

12 éve, 4 hónapja és 18 napja

Ezzel megint az lesz, mint az összes többi ilyen durca védelemmel. A warez verzió jobban fog működni, mint a bolti. a GTA IV-el is ez volt, miután rendesen feltörték.

válasz erre
Dragon Age II
699 Ft-tól
kövesd a játékot!

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

drift3r91 profilja1000feri profiljamarco profilja