DotEmu: Retro játékportál a láthatáron

2010. április 26.
1.8941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Lilith profilja, adatai
Lilith
A DotEmu kiadó a mai napon bejelentette, hogy május 6.-tól elindít egy olyan internetes portált, ahonnan a webáruház szekcióból klasszikus 80-as 90-es évekbeli videó játékokat lehet majd letölteni, melyek között az idősebb generáció tagjai biztosan találnak jó pár olyan régi "ismerőst" mely annak idején etalonnak számított, és egészen biztosan lesz a kollekcióban olyan szoftver is, mely még most is, a csúcs grafikával rendelkező produktumok világában megdobogtatja a szívünket.

Jó hír minden retro rajongó számára, hogy a cég honlapjának béta fázisú tesztelésnek idején minden egyes fennlévő alkotás ingyenes elérhető lesz mindenki számára.

Kezdetben a játékok PC-re és iPhone-ra fejlesztett verziója lesz letölthető, de emellett a DotEmu lehetőség nyújt a programok online futtatására is, így akkor sem kell elkeseredni, ha jelenleg igen kevés a szabad hely a merevlemezünkön. A kiadó messzemenően igyekszik kielégíteni mindenki ízlését, de kedvcsináló gyanánt álljon itt pár "nagy név" is a bőséges választékból: Street Fighter II prime, Boulder Dash, Beneath a Steel Sky, Drascula, Nicky Boom, Robinson's Requiem. Aki már most bele szeretné vetni magát egy kellemes kis nosztalgia mókába, az akár azonnal letöltheti, a maga idejében rendkívül népszerű, PC-re, Amigára és Atari ST-re is kiadott Gobliiins tirlógiát.

Április 26.-án megnyitja kapuit a DotEmu.com portál katalógus része, ahol egy gyors és egyszerű regisztráció után kedvünkre böngészhetünk majd az ínyencségek között, és ha valami kellő mértékben meghozta az étvágyunkat ekkor már csak 10 napot kell aludnunk a nagy megnyitóig. A kiadó tervei szerint minden szoftver elérhető lesz többnyelvű verzióban, XP, Vista, és Windows 7 támogatottság mellett.


DotEmu: Retro játékportál a láthatáron - 2. kép

nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

soami profiljamarco profilja