Domainnevek 1 dollárért a fejlődő világnak

2005. július 24.
1.7201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A "Public Interest Registry" (PIR) elnevezésű nonprofit szervezet 5 dollár visszatérítést ad évente a domaineket bejegyző társaságoknak minden Latin-Amerikában és Indiában bejegyzett .org név után.

A bejegyző társaságok számára egy .org domain éves díja 6 dollár, amire a közvetítők általában még egy-két dollárt rátesznek. A .org domaint kezelő PIR ebből 5 dollárt áll az említett térségekben, így elméletben csak 1, a valóságban két-három dollárba kerül majd ott egy bejegyzés.

A szervezet nem tudja ellenőrizni, hogy a kompenzáció a bejegyzést végző társaságoktól ténylegesen eljut-e a végfelhasználókig, de Edward Viltz, a PIR vezérigazgatója bízik benne, hogy a kezdeményezés valóban elér majd azokig, akiket eredetileg célba vettek vele. A szegényebb régiók számára biztosított olcsóbb domainek mellett az a pozitív hatása is megvan az intézkedésnek, hogy minél több .org domain értékesítésére ösztönzi a közvetítőket.

Viltz elmondta, hogy egy idő után alaposan elemezni és értékelni fogják a szisztéma működését, és amennyiben sikeresnek bizonyul, más földrajzi régiókra is kiterjesztik a kezdeményezést.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljaKisember001 profiljaGargameth profiljaBotyi profiljamarco profilja