Dokumentumfilm készült a 80-as, 90-es évek magyar videojáték-fejlesztéseiről!

2017. február 20.
4.3291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Derült égből villámcsapásként kaptuk a hírt, hogy március végén, illetve április elején egy olyan dokumentumfilm kerül bemutatásra Magyarország több mozijában is, amire végre valóban érdemes lesz megvenni a mozijegyet.

A Vakondok 4 - Végigjátszás című alkotás ugyanis egy olyan dokumentarista alkotás, amelyben a nyolcvanas és kilencvenes évek magyar videojáték-fejlesztéseinek történetét dolgozták fel az alkotók, alapos betekintést nyújtva a vasfüggöny mögötti Magyarország helyzetéről, ahol meglepő módon már szervezett videojáték-fejlesztések zajlottak, miközben a nyugati világban még csak többnyire otthoni garázsfejlesztőkről beszélhettünk.

A magyar fejlesztők akkoriban világhírűek voltak, munkáik mindenhol megjelentek, sőt olyan kiadók gondozták őket, mint a Sony, az Activision, a Commodore vagy a Virgin. 1984-ben például a The Times arról számolt be, hogy "...a nyugati játékboltok letakarítják polcaikat, hogy elférjenek rajtuk a magyar játékok...".

A Matusik Szilárd rendezésében elkészült filmben közel 50 egykori fejlesztő, újságíró és egyéb érintett szólal meg a korai fejlesztéseik sikereiről, körülményeiről és kihívásairól egyaránt. A filmben felbukkannak az első magyar videojáték-fejlesztők, de több külföldi érintett is, bemutatva azt, hogy hazánk egykoron milyen nagyhatalom is volt a szegmensben.

A film bemutatásának helyszíneit és pontos időpontjait a Vakondok 4 hivatalos honlapja közli majd le a közeli jövőben.

Előzetes
Így készült
5 hozzászólás

WarriorAutobot

3 éve, 8 hónapja és 4 napja

Érdekesen hangzik és nem rossz az előzetes se!

válasz erre

totyak

3 éve, 8 hónapja és 5 napja

Nem is sejtettem, hogy kis hazánk ilyen nagy játékfejlesztő hatalom volt. Tudtam, hogy egy-két játékhoz közük volt magyaroknak, de nem gondoltam, hogy ebből egy filmnyi anyag összehozható.

válasz erre

Mordorer

3 éve, 8 hónapja és 5 napja

De kár hogy klikkelni kell a videókért.

válasz erre

Gólem

3 éve, 8 hónapja és 5 napja

Na kérem ez egy érdekes film lesz! Az oldalukat viszont túlterheltük mert nem jön be!

válasz erre

Patrik94

3 éve, 8 hónapja és 5 napja

NAgyon érdekes film lesz!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaWickedSick profilja