DivX támogatás a PlayStation Portable-nek

2008. január 12.
2.3401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A PlayStation 3 tulajdonosok már egy ideje kiélvezhetik a DivX és WMV videók lejátszásának képességeit.

Mint az közismert tény, a DivX formátum már egy elismert, bejegyzett és hivatalos tömörítési eljárás. Az internetről letöltött videók legnagyobb része vagy a Windows Media Videó, vagy pedig a DivX formátumában vannak közzé téve. Konvertálás nélkül viszont ezen videótípusok nem voltak lejátszhatók a Sony konzoljain.

A PlayStation 3 már egy széleskörű DivX támogatást élvez, de a kis hordozható marokkonzoljuk még nincs felvértezve ezzel a kodekkel. A folyton mozgásban lévő játékosok ezért, mielőtt filmeket töltöttek fel a PlayStation Portable-re, konvertálniuk kellett egy, a kis handheld által is támogatott formátumra. Ennek hamarosan vége szakadhat, ugyanis úgy értesültünk, hogy 2 hónapon belül érkezik a legújabb, 4.0-ás firmware, mely tartalmazni fogja a DivX videók lejátszásához szükséges kodeket, így a jövőben nem kell annyit vesződni a mozgóképek átalakítgatásával.

Sőt, még akár a PlayStation Portable böngészőjével letöltött videók is működőképessé válhatnak ezáltal. Most már csak abban bízunk, hogy ez a kiváltság nem csak az újabb típusú Slim & Lite gépekkel működik majd, hanem a régebbi verzióval is kompatibilis lesz a 4.0-ás, DivX kodekes firmware.
1 hozzászólás

Rexor!

17 éve, 8 hónapja és 5 napja

Ez jó!röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja