Díjözön az Asusnak a Good Design Awards-on!

2012. december 06.
1.7501
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az Asus időről időre bezsebel egy rakat tervezési díjat, köszönhetően sokszor formabontó, az átlagostól nagyon különböző és merész dizájnjainak, amikkel a termékeiket piacra dobják.

A múlt héten, Tokióban tartott "Good Design Awards 2012" rendezvényen 23 tervezési és formatervezési díjjal lett ismét gazdagabb a gyártó. Az elnyert díjak az Asus "In Search of the Incredible" ("a lenyűgöző nyomában") szellemét tükrözik: a nyertesek több, különböző terméksorból kerültek ki, kettő pedig a "Legjobb 100" listába is bejutott.

A zsűri tagjait különösen lenyűgözte az AsusPRO BU400 üzeti ultrabook könnyű, karcsú kivitele és üzleti használatra kihegyezett funkciói. Szintén "Best 100"-listás a ROG Maximus V Formula alaplap, amely a világon elsőként lég- és folyadékhűtésre is fel lett készítve. A japán formatervezés népszerűsítésén munkálkodó JDP (Japan Institute of Design Promotion) által kiosztott, nemzetközileg is elismert díjak odaítélésére immár az 55. évben került sor. Idén 3132 terméket neveztek a világ különféle tájairól.

Díjat nyert még a TAICHI - egy notesz- és egy táblagép kombinációja, amely két, egymásnak háttal fordított, Full HD felbontású IPS képernyővel rendelkezik.
A ZENBOOK család - az első Full HD felbontású IPS panellel felszerelt Ultrabook is a díjazottak közöt szerepelt, szintúgy mint a VivoTab család, ezen belül is a 11,6 hüvelykes, Windows 8-as VivoTab és a 10 hüvelykes, Windows RT-s VivoTab RT.

Az Asus Transformer Pad TF300, az Asus PadFone mellett még bezsebelhette a rangos díjat az AsusPRO BU400, a ROG G46 sorozat, az S46/S56, az N46/N56, a ROG Maximus V Formula és TUF SABERTOOTH Z77 alaplapok, valamint több asztali PC, monitor és dokkoló is.

G46 - brutális játékerőmű

G46 - brutális játékerőmű


Az elsőként 1957-ben megrendezett "Good Design"-program keretében kiosztott díjakat az Ipari Formatervező Társaságok Nemzetközi Tanácsa (International Council of Societies of Industrial Design, ICSID) a világ egyik legmegbecsültebb formatervezési díjainak tekinti. A benevezett termékek két szigorú szűrésen mennek át a nyertesek kiválasztásáig. Az értékelések nem csupán az esztétikumról szólnak, hanem arról is, hogyan reagálnak a termékek a gazdasági, ipari és társadalmi trendekre egy, a szépséget és kezelhetőséget egyesítő formatervvel. A díjazottak jogosultak a "G-jel" embléma használatára, amely szerte a világon elismert, mint a formatervezés kiválóságának jelképe.

A kreatív formatervezés az Asus Design "Start with People" ("Első az ember") filozófiájának védjegye. A tervezőcsapat hangsúlyozottan az emberek igényeinek megismerésére koncentrál és azon igyekszik, hogy inspiráló élményt nyújtó termékeket készítsen.
4 hozzászólás

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 14 napja

Kegyetlen jó cuccokat csinálnak és nem is annyira drágák!

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 14 napja

Nem is csodálom, nagyon jó dolgokat csinálnak!

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 14 napja

Szép cuccok!

válasz erre

csirkee

12 éve, 3 hónapja és 14 napja

hát igen, asus nagyon tolja az új dolgokat

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja