Digitális zeneletöltések a hivatalos brit slágerlistán

2006. április 11.
3.0971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A brit zenei slágerlistákat üzemeltető Official UK Charts Company történelmi lépésként e héttől nemcsak a CD- és más hanghordozó-eladásokat, hanem a digitális zeneletöltéseket is figyelembe veszi a listák kialakításakor.

A társaság igazgatója, Omar Maskatiya a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy az internetes letöltések mára elérték azt a nagyságrendet, amivel már komolyan beleszólhatnak a listák alakulásába. A kereskedelmi szempontból hagyományosan lanyhának számító első három hónapban például 825 ezer albumnyi zenét töltöttek le a szigetországban, ami közel feleannyi, mint a tavalyi egész éves forgalom.

Az év eleje óta már tesztlistákat is szerkesztenek, mivel a letöltések kezdetei óta gyűjtik az azokkal kapcsolatos adatokat. A brit slágerlista alakulásának jelentősége túlmutat az országhatárokon, mivel nagyban befolyásolja a nemzetközi zeneeladásokat.

Az új integrált listán egyébként nagy valószínűséggel Morrissey "Ringleader Of The Tormentors" című albuma lesz a listavezető lemez, míg a letöltések között az Embrace "This New Day" albuma számíthat az első helyezésre a hétvégén. Idén egyébként összesítve az eddig legtöbbet letöltött digitális albumok a következők voltak Nagy-Britanniában:

1 – Arctic Monkeys: "Whatever People Say I Am, That"s What I"m Not"
2 – Jack Johnson: "In Between Dreams"
3 – Corinne Bailey Rae: "Corinne Bailey Rae"
4 – Jose Gonzalez: "Veneer"
5 – Kaiser Chiefs: "Employment"
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja