Digitális médialejátszó P2P támogatással

2005. november 27.
1.8421
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A holland Lamabox cég piacra dobta az első olyan digitális médialejátszó készüléket, amely előre telepített fájlmegosztó szoftverrel van ellátva, és emellett támogatja a közvetlen, élő internetes videolejátszást is.

A Lamabox készülék alapváltozata 40 GB-os merevlemezes meghajtóval rendelkezik és 279 euróba kerül, míg a 40 GB-os és DVD íróval is rendelkező termék 329, a 200 GB-os DVD írós verzió 379, a 400 GB-os és szintén DVD íróval felszerelt modell pedig 479 euróba kerül.

A gyártó szerint a lejátszók még az idén kaphatóak lesznek, kérdés persze, hogy mit szólnak hozzá a filmstúdiók és a lemezkiadók. Egy ausztrál bíróság nemrég precedens értékű döntést hozott, amikor arra kötelezte a Kazaa P2P fájlmegosztó szolgáltatás üzemeltetőit, hogy szűrjék ki hálózatukból a jogvédett tartalmakat, egyéb esetben ugyanis kénytelenek lesznek betiltani az alkalmazást. A hasonló lejátszók jövője a helyzet miatt erősen kétséges, bár az is igaz, hogy az emberek ma már úgysem túlságosan hosszú távra vásárolnak elektronikai eszközöket.

Kapcsolódó linkek:
LamaBox
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja