Dianne Feinstein: Az erőszakos videojátékok a gyilkosok szimulátorai

2013. április 12.
2.5581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az elbaltázott politika helyett ismét az erőszakos videojátékokat tette felelőssé a különféle bűntényekért egy neves amerikai szenátor, avagy Dianne Feinstein, aki elmondta, hogy a játék csak elősegítője az erőszakos bűncselekményeknek.

A politikus az egyik amerikai televízióban úgy nyilatkozott, hogy az erőszakos videojátékok egy tulajdonképpeni szimulátornak tekinthetők, amelyek segítségével az emberek gyakorolni tudják a bűncselekményeket, ezáltal bűnözővé válnak, mindemellett pedig hozzászoknak a vér és a halál látványához is.

Habár az elméletileg demokratikus szenátor tudja, hogy a videojátékok látványvilága nem hasonlítható össze a valósággal, de a negatív hatások szerinte így is érvényesülnek, így hamarosan egy újabb törvényjavaslatot fog benyújtani a kongresszus elé, amelyben az erőszakos videojátékok szabályozását szeretné kérvényezni. Ti mit mondanátok ezek után a szenátorasszonynak?
35 hozzászólás

amonrazoli

6 éve, 15 napja

na persze és a politikusok meg a sátán katonái.a népsanyargatás és a játékokban való lövöldözés más.az egyik virtuális a másik meg sajnos valóság egyszer néznének már tükörbe a politikusok lehet egymással CS-nek

válasz erre

WillThaWheel

6 éve, 2 hónapja

Bizony erre valók a korhatárok, hogy a kiskölyköket ne formálja át... Láttam itt egy olyat, hogy régen nem voltak videojátékok, de gyilkosság viszont igen... Ez az, aki hajlamos rá, megteszi "szimulátor" nélkül is..(pff..) És akin látszik, hogy nevet, élvezi mondjuk a lövöldözést, JÁTÉKBÓL, azzal szerintem nem lehet baj, pont ilyen vagyok én is...Én pl leülök egy Wolfenstein elé, és jókat röhögök azon, hogy az idióta katona 5 méterre repül a shotitól, vicces ketchup nyomokat hagyva maga után... De aki halál komolyan gondolja, csinálja, gyakorol, hogy milyen lesz majd élőben, egy tömegmészárlás során, na ott már lehet valami... És azt meg valahogyan le kéne tesztelni, mindenek előtt, kit engedhetnek erőszakos játékok elé, ki fog majd átesni a ló túloldalára és kimenni az utcára kipróbálni magát élesben...

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 2 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

Raiden

6 éve, 6 hónapja és 15 napja

1.Ez nem szalonképes
2.Eleve beteg aki a Postal2 után kimegy,lapáttal agyonveri a szomszédot,és lehugyozza..
3.Ő nem tudom mit tol,de ütős lehet,ha nem képes visszatérni a büdös valóságba,és mellé "elismert szenátor".Komolyan kezdek aggódni...

válasz erre

Vendég

6 éve, 6 hónapja és 17 napja

*Videójáték

válasz erre

Vendég

6 éve, 6 hónapja és 17 napja

Akkor ezek szerint én egy profi gyolkológép vagyok?Mióta létezik gyerekjáték azóta küldöm és soha nem jutott eszembe sem hogy másban akár csak kárt tegyek!Ez a vád megint a nevetséges kategóriába tartozik!De valamire rá kell fogni a pancserságukat!

válasz erre

Vendég

6 éve, 6 hónapja és 17 napja

Csak egy mondatot üzennék neki!Forduljon orvoshoz!

válasz erre

csirkee

6 éve, 6 hónapja és 17 napja

Vendég írta:
Sajnos a politikai csavarok sok mindent tönkretesznek, midig van egy nagy ellenség nekik. Persze a híradót nem fogják elsikálni mert az fényezi őket. Szomorú hogy ilyen hatalmi játékokra használják a gyerek játékosokat.
Tudod ahogy mondani szokták: háborúban és szerelemben mindent lehet és most már a politikában is...

válasz erre

Marduk

6 éve, 6 hónapja és 17 napja

Vendég írta:
Marduk honnan tudod, hogy nem okozott változást? A szociopata egyik ismérve, hogy a felborult értékrendje miatt teljesen normálisnak hiszi magát. Tehát ebből kifolyólag ne vegyél mérget rá, hogy nincs baj!
Trolloló!
http://hu.wikipedia.org/wiki/Antiszoci%C3%A1lis_szem%C3%A9lyis%C3%A9gzavar

válasz erre

Vendég

6 éve, 6 hónapja és 17 napja

Még mindig megy ez a marhaság? Mit tekintünk "erőszakos játéknak"? Amikor fakardoztak a gyerekek, az netán nem volt erőszakos? Amikor indiánost-cowboyosat játszottak, az nem volt erőszakos? Igenis azok voltak, csak vizuálisan nem volt jelen a vér - mi magunk képzeltük oda. A könyvekben netán nincs vérengzés? Ha valaki számára a valóság képes összemosódni a játékkal, akkor ott már nem a játék által kifejtett hatásokról beszélünk, hanem elmebajról. Márpedig egy elmebetegnek teljesen mindegy, mit ad a kezébe az ember: a Bibliát vagy egy videojátékot... Az ilyen felháborodott szavak mögött mindig szűk látókörű sopánkodó anyukákat látok, akiknek fogalmuk sincs, miben a következetes gyermeknevelés, és a számukra felfoghatatlan jelenségekre (esetünkben a videojátékokra) próbálják kenni a saját hibáikat.

válasz erre

fabre

6 éve, 6 hónapja és 17 napja

csirkee írta:
elég nehéz kiszűrni azt, hogy kire milyen hatással van az ilyen játék, legyen az gyerek, diák vagy akár felnőtt érett ember. Az hogy szigorítani akarnak rajta sajnos nem fogja különösebben befolyásolni azt, hogy kevesebb ember fog bűnözni. Én kicsit baromságnak tartom a szenátorasszony indítványát, de gondolom ezzel a szülőket akarja megcélozni, hogy "igen nekünk baromi fontos az h az ön gyermeke ne legyen egy elvetemült szociopata...bla bla.." Tipikus politikai marketing. Aztán a gyereknek így is úgy is anyuka apuka megveszi a gyilkolós játékot, mert kihisztizi vagy kap zsebpénzt és majd ő megveszi. Oldalakat lehetne erről regélni, hogy hat az emberekre az ilyen erőszakos bla bla, de valljuk be egy híradó manapság sokkal durvább mint egy GTA pl. vagy whatever. Mindennapi életünkben ott van az erőszak és mindig is ott lesz hiszen benne van a génjeinkben. Az ősember is ölt az ételért...az már más kérdés hogy mostanság másért is ölnek..
Vagy letölti és akkor meg főleg nem fogja tudni senki, h ő mivel játszik. Egy 12 évesnek, ha adnak pénzt csak megkérdezik tőle, hogy mit vettél belőle mutasd meg stb.


Amúgy minden öregnek baja van az internettel meg a játékokkal. Hányszor hallottam már én is, hogy onnan csak a hülyeséget tanulod stb. Persze ami hasznosat tanunk ezekből a játékokból az internetről nem is beszélve azt nem emlitk. Tipikus negativ gondokodás. Egy bizonyos kor után 100-ból 99 ember fikázza magát a számitógépeket. Ő meg ahogy nézem bőven benne van abban a korban. Megállitasz az úton egy idős nénikét, aztán ugyanezt fogja mondani.

válasz erre

Vendég

6 éve, 6 hónapja és 17 napja

Hihetetlen mennyire betompult agyak tudnak lenni akik úgy nyilatkoznak mint ez a nő. ha bármilyen viselkedési hatást is képes valóban okozni egy játék, az maximum az, hogy segít levezetni a feszültséget...

válasz erre
123a(z) 3 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaImperator profiljaWickedSick profiljaEAG1 profilja5t3v3nk3 profiljarDAVE profiljasmadi1968 profilja