Dell Inspiron 910 mini notebook

2008. augusztus 19.
5.6331
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Azt hiszem eljött az idő, hogy ez Eee PC-k és a notebook-ok közt a különbség csekélyre apadt.

Így már lassan a különböztetéseknek sem lesz túl sok értelme, de ezt majd az okosok úgyis eldöntik. A Dell már régóta ígérgette, hogy beszáll a mini-laptop gyártásba, most azonban eljött az idő és itt is a kicsike, Inspiron 910 néven. A pár napon belül rendlehető kütyü ára olyan 80 és 100 ezer forint körül lesz és egy kicsit lejjebb megtudhatod azt is, mit kapsz ezért az árért.

Processzornak itt van rögtön egy Intel Atom N270 Diamondville, amely 1,6 GHz-en ketyeg, chipsetnek pedig az Intel 945GSE UMA típusát köszönthetjük. Memóriája válaszhatóan 512 vagy 1024 MB lehet, amely 800 MHz-es és úgy gondolom (mivel árbeli különbség nincs), érdemesebb az 1 GB-ot belepakolni. A kijelző egy 8.9 "-es WSVGA TL, amely 1024 x 600-as felbontású, videókártya azonban nem került bele, alaplapra integrált és ebből foglal el 8 MB V-RAM-ot.

Merevlemeze a már jól bevált SSD változatból került ki, és választhatóan 4, 8 vagy 16 GB kapacitásban lesz megvásárolható. Ezen foglal helyet az operációs rendszer, amely ismételten választható, vagy Windows XP 32 bites vagy Ubuntu 8.04-es. Aztán jöjjenek az apróságok: webcamera (1.3 megapixeles), 3 darab USB port, VGA port, RJ-45 Ethernet port 10/100 LAN, 3 az 1-ben kártyaolvasó és egy mikrofon bemenet valamint fejhallgató kimenet.

Ha már ennyi minden választható benne, akkor miért pont az akkumulátor ne lenne az, lehetőségünk van egy Base 4 cellás akksit beletolni (teljesítménye: 2.2 Ahr, 31 Whr) vagy egy Post RTS 4 cellásat (teljesítménye: 2.6 Ahr, 37 Whr). Súlya 1 kilógramm környékén mozog majd így a kezünket sem szabja le, sem a pénztárcánkat, szóval jó vétel lehet ha filmnézésre vagy netezésre kell. Bár még lehet a régebbi játékokat is elfuttatja, mondjuk a Sims első verzióját!:)
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 24 napja

Én ezt inkább még mindig netbook-nak nevezném, akárcsak az Eee PC-ket. Pláne a 8 MB VRAM-os integrált VGA miatt jószerével csak internetre és kis programokra lesz igazán jól használható.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja