December 7-től itt a Mozilla 'végleges' levelezőprogramja, a Thunderbird

2004. december 04.
1.7781
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Néhány héttel Firefox böngészõjének sikeres premierje után a Mozilla Foundation bemutatta Thunderbird levelezõprogramjának kibocsátás elõtt álló, gyakorlatilag végleges változatát.

A hivatalosan december 7-től hozzáférhető Thunderbird 1.0 a korábbi Mozilla Mail alkalmazás továbbfejlesztett verziója, amely nagyjából ugyanazokkal a funkciókkal van ellátva, mint a legtöbb konkurens levelezőprogram. A Thunderbird sikerét a Mozilla valószínűsíthetően ugyanarra szeretné alapozni, mint a Firefox böngészőét.

Nevezetesen arra a feltételezésre, hogy a gyakori biztonsági problémák miatt a felhasználók szívesen választanak valami mást a Microsoft termékek helyett. Legalábbis erre enged következtetni Scott MacGregornak, a termék fejlesztését vezető szakembernek azon kijelentése, miszerint a Thunderbird egy nagy lépés afelé, hogy a felhasználók végre egy biztonságos e-mail alkalmazáshoz jussanak. MacGregor az Outlookról ugyan nem nyilatkozott, ám az ingyenes Outlook Expressről elmondta, hogy azzal kapcsolatban sok párhuzamos problémát fedeztek föl az Explorerrel. Szerinte a Thunderbird megoldást jelenthet ezekre a biztonsági kérdésekre.

Peter O’Kelly, a Burton Group szakértője ugyanakkor fontosnak tartotta elmondani, hogy egyrészt szerinte jóval több embernek vannak problémái az Explorrrel, mint az Outlook alkalmazásokkal, másrészt pedig nincsenek olyan jelentős különbségek az alternatívák között, amelyek feltétlenül levelezőprogramjuk lecserélésére ösztönöznék az embereket. Egyébként is, szerinte aligha jut eszébe bárkinek is, mondjuk az éjszaka közepén az a gondolat, hogy másik e-mail kliensre lenne szüksége. A másik tényező, ami megnehezítheti a Thunderbird dolgát az, hogy míg a Firefoxnak gyakorlatilag egyetlen nagy riválissal kell megküzdenie a piacért, addig a levelezőprogramok terén számtalan sikeres alternatívája létezik már az Outlooknak, elsősorban az online e-mail alkalmazások, mint például Google Gmail, a Yahoo Mail vagy éppen a Microsoft Hotmail képében. Ezek a népszerű megoldások már csak sokoldalú funkcióikat tekintve is egyre inkább megközelítik a számítógépre telepített levelezőprogramok színvonalát.

Kapcsolódó linkek:
Mozilla Foundation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja