December 20-án dől el a Microsoft EU-fellebbezésének sorsa

2004. november 27.
1.5171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Európai Unió bírósága december 20-ra tûzte ki azt az ülést, melyen kiderül, hogy elfogadják-e a Microsoft 646 millió dollárnyi büntetését hatályon kívül helyezõ kérelmét.

A kérdéses ülésen Bo Vesterdorf bíró fog elnökölni, aki a mai nap folyamán találkozott a Microsoft jogi képviselőivel, és megállapodtak, hogy a korábban a Microsoftot támadó két amerikai nagyvállalat, bár azóta már kiegyezett a szoftveróriással, mégis rész vesz a per meghallgatásain.

A Microsoft a közelmúltban 2,4 milliárd dollárt költött nagy riválisaival történő peren kívüli megállapodásaira, melyek között megtalálható a TimeWarnerral és a Sun Microsystemmel kötött egyezségek is. A perből tehát nem vonul ki teljesen sem a Novell, sem a CCIA (Computer and Communications Industry Association), és az egyik legnagyobb vetélytárs, a digitális tartalmak terén saját létét fenyegetve érző RealNetworks teljes mellszélességgel folytatja tovább a harcot. December 20. tehát fontos nap lesz mind az EU, mind a Microsoft történetében, mivel a hatalmas bírságot a fellebbezés idejére felfüggesztették, tehát annak elutasítása valószínűleg a tényleges szankciókat vonhatja maga után.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 7 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Neurotic profiljaBvektor profiljamarco profilja