Dead Rising játék kontra Dawn Of The Dead mozi

2008. február 14.
2.2611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Capcom jól belenyúlt a sűrűjébe annak a bizonyos anyagnak.

Az Xbox 360 konzolokra 2006-ban kiadott Dead Rising játéka egyesek szerint szerzői jogokat sért. Capcom kontra MKR Group, avagy Dead Rising játék versus Dawn Of The Dead mozi. A szóbanforgó MKR csoportulás birtokolja a Dawn Of The Dead filmjének jogait és sérelmezik a Capcom-tól, hogy engedély nélkül nyúltak a témához, melyre a Dead Rising című zombis játékukat építették.

Ez egy kis magyarázatra szorul. Ki is igazítjuk a dolgokat. A Capcom és az MKR Group jogi útra terelték az elhúzódó vitájukat, melynek témája az említett játék és a szóbanforgó film feltünő hasonlóságát firtatja. A Dawn Of The Dead eredetileg egy 1979-es George A. Romero alapmű, melyet 2004-ben alaposan újragondolva és modernizálva ismét bemutattak a mozikban. A movie természetesen a zombi özön témájában fogant. Most azt sérelmezik, hogy a Capcom nem kért semmilyen engedélyt a film készítőitől, hogy kölcsön vegyék a hálás támát, melyben egy bevásárló központ területén irtjuk az élőhalottak seregeit. Ők az egyik peres fél. Ebben a sarokban foglal helyet a New Line Cinema filmstúdió is, mint a filmreviteli elkövető.

A másik oldalon a Capcom áll, akik 2 évvel a szóban forgó mozi után elkészítették a Dead Rising című játékukat, mely témájában pimaszul hasonlatos George A. Romero mester celluloid szalagra vitt 1979-es filmjének 2004-es remake-jéhez. A japán játékiparos váltig állítja, hogy a plázákban való zombi irtás nem egy levédett dolog és nem áll senkinek a tulajdonában, ám ezt a magyarázatot az MKR Group nem hajlandó lenyelni sem, nemhogy megemészteni, ezért most jogi úton próbálják kártalanítani magukat az "elszenvedett" sérelmekért. Mi nem értjük a problémát, hiszen a játék és a film kiválóan megférnek egymás mellett és bónuszban öregbítik is egymás hírnevét. Mi itt a baj? Talán a filmesek nem voltak megelégedve a mozgókép bevételeivel és így próbálnak meg plusz haszonra szert tenni? Ki tudja.
2 hozzászólás

Vendég

17 éve, 3 hónapja és 25 napja

Azt mondjátok meg nekem, hogy a pasast, akik az elején jönnek azzal a kocsival, az a 3 pasas. Azokat hogyan kell megölni?

válasz erre

Vendég

17 éve, 4 hónapja és 10 napja

szerintem nagyon jó a game!megvan végig is toltam,na pacseeeröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profilja