DDR3 RAM-ok a Core2-Bearlake kihasználásához

2007. május 28.
2.1371
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel jelenlegi lapkakészletei messze nem tudják kihasználni a Core2-es CPU-k teljesítményét, ezért kerül hamarosan piacra a P35-ös vagy népszerű nevén Bearlake chip, a kettős erejének kihasználásához újfajta DDR3 RAM-ok is szükségesek.

Az új alaplapok lassan itt kopogtatnak az ajtón, hiszen minden nagy gyártó bejelentett már a P35-re épülő alaplapját, itt a legfontosabb fejlesztés, az Intel Fast Memory Access Technology, amihez DDR3-as memória szükségeltetik.

A Kingston, az Intellel szoros együttműködésben, már kínálja az DDR3-as RAM-okat. Noha a vonatkozó alaplapok még igencsak nincsenek az üzletek polcain, az új memóriák már Magyarországon is megrendelhetők, 512 MB-tól a 2 GB-os memória kitig. Az 1066 MHz-es memóriák CL7-es időzítésűek. A Value termékkategórián túl, az alacsonyabb időzítésű HyperX DDR3-ak is megrendelhetőek már. Az új lapka, az új fejlesztésű memóriavezérlővel már optimálisan ki tudja használni az Intel négymagos Core2 Quad processzorainak teljesítményét. A Bearlake-re épülő lapok közül induláskor, csak a csúcskategóriások mennek majd az új RAM-mal. Mindenesetre aki az élen akar maradni, az már az alaplappal együtt beszerezheti a hozzá való DDR3-at is.
1 hozzászólás

kpal

11 éve, 4 hónapja és 12 napja

ddr2 is eleg oda mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Hamarosan még erősebb RAM-ok jöhetnek

Hamarosan még erősebb RAM-ok jöhetnek

legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja