David Reeves: A Final Fantasy XIII system seller lesz

2008. augusztus 26.
1.9431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Állítja David Reeves, a Sony Computer Entertainment Europe első embere.

A japán elektronikai óriást látszólag nem különösebben izgatja, hogy az évek óta készülgető Final Fantasy XIII japánon kívül nem élvez PlayStation 3 exkluzivitást. Ők továbbra is bíznak abban, hogy a játék megjelenése újabb hardvervásárlási lázat robbanthat majd ki világszerte. Hivatkozási pontot is sikerült találnia David uraságnak, példáként a Grand Theft Auto IV megjelenésekor tapasztalt keresletnövekedést hozta fel.

A példa talán azért is lehet helytálló, mert a Rockstar megasikere szintén multiplatform címként debütált, mégis képes volt szignifikánsan megugrasztani a PlayStation 3 eladásait. A Sony a Final Fantasy XIII-tól ugyanezt fogja remélni. Japánban a Square Enix ígértes szerepjátéka kizárólag a Sony masináján lát napvilágot, valamikor jövőre, majd ezt követik a szimultán, multiplatform amerikai és európai megjelenések.

A Sony látszólag tehát nem különösebben aggódik amiatt, hogy a redmondiak a fejükre nőnek a Final Fantasy XIII megjelenése után, a japán elektronikai óriás így is hatalmas keresletövekedést jósol konzoljuk iránt. Az igazság kiderüléséig még nem keveset kell majd várnunk, de egy biztos, japánban nagy banzáj lesz és abból csak a Sony részesülhet. A világ többi régióiban azért egy elég szorosnak mondható versenyfutás van kilátásban.
1 hozzászólás

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 14 napja

imadoma final fantasyt

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja