David Jaffe: A Marvel játékok unalmasak, beleértve Pókembert is

2008. június 23.
5.6171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
David Jaffe, köztiszteletben álló fejlesztő fenomén (God Of War) egy nyílt levélben fogalmazta meg a benne dúló aggályokat, amelyet egyenesen a Marvel-nek címzett, azzal a szándékkal, hogy vegyék végre észre, idő és szükségszerű változtatniuk a jelenlegi koncepcióikon, mert a produktumaik roppantul unalmasak, beleértve Pókember megjátékosított kalandjait is.
 

Véleménye szerint minden esetben elhibázzák kihozni a témában rejlő hatalmas lehetőségeket.

David Jaffe uraság szerint nagyon jól hangzik az, amit előrebocsájtanak egy-egy feltörekvő alkotásról, de a végeredmény mindig messze áll attól, hogy visszahozza a Pókember képregények fantasztikus hangulatát, ehelyett beledobják őt egy nyílt világba, egy sandbox stílusú alkotásba, amelyben négy féle-fajta küldetés ismétli egymást felváltva, majd a végén egy boss harc következik. Ez már unalmas, írja Jaffe uraság.

"Kérlek Titeket, hogy vessetek véget azon folyamatnak melyben minden alkalommal egy nyitott világba dobjátok a milliók kedvenc szuperhősét, hogy ohhh, durván négy féle küldetéssorozaton (verseny/üldözés/gyűjtés/stb.) keresztül vergődve egy boss fight-tal záródjon a történet. Én SZERETEM a Marvel képregényeket és SZERETEM a Marvel Comics játékadaptációnak ígéretességét, de srácok, miért nem vagytok képesek egy képregény hangulatú játékot faragni a témából? Nem művészi stílusban gondolom, nem a Comix Zone-hoz hasonló, képregény paneles megoldást várom el, hanem csak annyi a vágyam, hogy legyen képregény hangulatú, legyen egy története, ne csak mindig a speciális képességekről szóljon..."

David Jaffe tehát felhívta a fejlesztők figyelmét arra, hogy meglátása szerint bizony nem a helyes utat járják be és rendre elhibázzák az adaptációkat. Valóban régen látott már napvilágot egy klasszikus képregény stílusban tálalt Pókemberes játék, de valószínűleg a játékgyárosok felmérték a piacot és nagyobb érdeklődés mutatkozik a sandbox stílusú feldolgozások iránt. Ezt valahol el kell fogadni, ez a mai trend, sandbox és FPS uralom van, nem vitás. Mindazonáltal mi sem bánnánk, ha legalább egyetlen epizód erejéig ki tudna lépni a manapság divatos, felkapott sablonokból és kapnánk egy remek, stílusos, comic behatású produktumot.

Nincs egy épkézláb Supeman, vagy Batman adaptáció sem, közel a pillanat, hogy mi is tollat ragadjunk és papírra véssük a követeléseinket, akár a DC-nek, akár a Marvel-nek címezve, bár ránk kötve hiszem, hogy hallgatnának, nem vagyunk világhírű programozók, de attól szemünk és ízlésünk nekünk is van. Túszul ejtem kiváló moderátorunkat, Dante-t és vele/általa fogom foganatosítani az elvárásaimat. Ha nem értenek a szóból és az életért sem hajlandók észhez térni, akkor pedig a B terv következik és rájuk szabadítom, amiben nem lesz köszönet. Ez persze már csak móka és kínlódás, de Jaffe-nek igaza lehet. Ennyi a történet.
8 hozzászólás

Blindman

13 éve, 4 hónapja és 24 napja

Az Ultimate Spider-Man tényleg jó kis cucc volt,annak ellenére,hogy a küldetések abban sem voltak valami változatosak,de legalább a comic feelinget sikerült a játékba ültetni.Továbbá pozitívum a fejlesztők részéről,hogy az azonos című képregénysorozatot vették alapul(na persze,mert akkor éppen nem volt Spidey-film a mozikban).

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 24 napja

hyteqqqqqqq

válasz erre

Vendég

13 éve, 5 hónapja és 26 napja

nem igaz a Marvel játékok szuperek beleértve pókembert is.

válasz erre

Vendég

13 éve, 9 hónapja és 12 napja

jó a játék

válasz erre

Vendég

14 éve, 8 napja

csooo

válasz erre

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 18 napja

hello

válasz erre

Vendég

14 éve, 3 hónapja és 8 napja

kiráj

válasz erre

Rambo

14 éve, 4 hónapja és 27 napja

Az Ultimate Spider-man egész jó volt, meg még előtte, jó régen, volt egy egész jó kis Batman játék.

válasz erre

ezt mondjátok

tombadillo profilja

tombadillo

1 órája és 15 perce
VaPe profilja

VaPe

2 órája és 20 perce
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt