Dan Houser: Fuck casual gaming

2008. május 03.
1.7971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A címben szereplő elegáns megnyilvánulás a Rockstar főnökének, Dan Houser-nek a száját hagyta el egy, a New York Metro-nak adott interjújában.

Ezzel gyakorlatilag egyértelműen és határozottan világgá kürtölte álláspontját, mert igen, ilyen formában is lehet. Talán így kevésbé hivatalos, nem annyira disztingvált esetleg diplomatikus, de értünk mi a nyelvén, csak épp' nem a nagyközönség előtt használjuk eme kommunikációs formánkat nincs ezzel semmi baj a világon.

Nos, tehát Dan Houser nem finomkodott és imígyen folytatta, ekkor már mindennnemű trágárságot sutba dobva: "...úgy gondolom, hogy az emberek még mindig nagy volumenű játékokra vágynak. A Wii egy teljesen más utat jár be, ami fantasztikus. Mi reméhetőleg egy olyan irányba haladunk, ahol szintén hatalmas tömegek várnak a szórakozás egy más jellegű formájára, akik úgy gondolják, hogy a videójátékok képesek vetekedni a filmekkel."

Houser állításai szerint manapság túl sok fejlesztő dolgozza fel ugyanazon, régi, idejét múlt dolgokat, mint például az orkok, az elfek, a szörnyek, vagy éppen a világűr... - van benne valami, bár látszik, hogy Dan sem fantasy, sem pedig sci-fi rajongó. A Rockstar ezzel szemben azokat a témákat preferálja, amelyekre ténylegesen vonatkoztathatunk, valami olyanra, ami valóságosabb és aktuálisabb a halandó gamer-ek számára. Gondolom a drogokra, a ku*vákra és a mindennapos bűnözésre célzott ezzel.

A kérdésre pedig, hogy nincs-e túl sok értelmetlen erőszak a Grand Theft Auto IV-ben, így válaszolt Dan: "...ha Te nem szereted az erőszakot a szórakoztató iparban, akkor én kérek bocsánatot, mert jómagam kedvelem. Én sajnos ennek voltam kitéve egész eddigi életemben."

Houser uraság egy érdekes, kézenfekvő dolgot feszegetett azzal, hogy vajon miért megengedett és megtűrt jelenség az erőszak a filmekben és a TV műsorokban, de a játékokban ezzel szemben miért nem? Ebben is van egy fajta igazság, szó se róla. "Nincs a játékunkban semmi olyan, amit ne láthattunk volna már legalább százszor a TV-ben és a mozikban korábban."

Fuck casual gaming, vagyis ba**d meg az átlag, alkalmi játékokat, mondá ékesszólóan Dan Houser.
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 2 hónapja és 20 napja

igaza van a csávónak ! hajrá rockstar!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja