Csúsznak a decemberre ígért AMD Phenom CPU-k?

2007. november 25.
1.5011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Tajvani alaplapgyártóktól származó értesülések szerint az AMD az eredeti decemberi menetrend helyett csak valamikor jövő év elején dobja piacra a 2,4 és 2,6 GHz-es négymagos Phenom processzorokat.

Az asztali számítógépekbe szánt új processzorcsalád első két, 2 és 2,2 GHz-es tagja november 19-én debütált az Egyesült Államokban, 251 és 283 dolláros árakon. A 2,4 és a 2,6 GHz-es verziókat decemberre ígérte a gyártó, azonban tajvani alaplapgyártók úgy tudják, hogy a magasabb órajelű Phenom lapkák csak jövőre kerülnek forgalomba, legalábbis a Digitimes internetes hírportál szerint.

Az iparág egyelőre amúgy sem maradéktalanul elégedett a Phenom processzorokkal, sokan például csalódottak amiatt, hogy a gyorsabb HyperTransport 3.0 interfészt használó 2,4 és 2,6 GHz-es verziók hőtermelése a vártnál magasabb, 125 illetve 140 watt. A játékközpontú Phenom FX modellek esetében egyelőre nem lehet tudni csúszásról, de ezek a CPU-k eredetileg is csak jövőre kerülnének piacra.

A 65 nm-es technológiával készülő négymagos processzorok forgalmazásának késése sokakban aggodalmat kelt azzal kapcsolatban, hogy az AMD képes lesz-e a beígért időben, azaz 2008 folyamán megkezdeni az átállást a 45 nm-es platformra. A rivális és piacvezető Intel nagyjából tíz napja piacra dobta az iparág legelső 45 nm-es lapkáját, ami az új ?Penryn? Core 2 és Xeon CPU-k esetében nemcsak azt jelenti, hogy mintegy 15%-kal gyorsabbak 65 nm-es elődeiknél, hanem azt is, hogy gyártásuk főleg hosszú távon jóval kisebb beruházást igényel.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaNeurotic profiljanurbanu profilja