Csökken az Xbox 360 konzolok ára

2008. február 21.
2.9781
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Mindannyian tudjuk, hogy a kielégítő szoftver felhozatal mellett, mennyire fontos egy konzol árfekvése.

Azon kívül, hogy a gépezet megbízható, lehetőleg legyen minél olcsóbb. Természetesen ez az igény a fejlettebb országokban is fenn áll. A Microsoft ugyan sokkal kedvezőbb pozícióba tudott kerülni a második Xbox produktumával, a konkurencia bizony sokszor megszorongatja és folyton ott liheg a nyakában, ezért időnként jót tehet a forgalomnak némi árcsökkentés.

Ez bizony ismét be is fog következni. Sajnos egyelőre csak Kanadában kurtítják meg az Xbox 360 árcéduláit, ám ez kedvező hatással lehet később a többi régióra is. A Reuters értesülései szerint az összes piacon lévő modell ára lejjebb csusszan egy árkategóriával, így a közép árfekvésű kiszerelés 399 kanadai dollárról 349-re, a Premium Elite pakk 499-ről 449-re, míg a legolcsóbb Arcade bundle 299-ről 279 kanadai dollárra csökken majd.

Jelenleg az Egyesült Államokban sem tervez a Microsoft árakat mérsékelni, de minden régió piaca meghozhatja erről saját döntését, fűzte hozzá David Dennis, Microsoft szóvivő. Ez a mi olvasatunkban annyit jelent, hogy amíg egy bizonyos régióban a tervek szerint alakulnak a dolgok, addig nem számíthatunk ár mérséklésekre, de amint a riválisok jobban muzsikálnak az elvártnál, máris bevetik az árcsökkentési taktikát. Ez talán így is van rendjén.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 26 napja

Végre egy eltökélt, értelmes döntés a Microsoft részéről... lehet az eladások is kicsit megugranak.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja