Csatlakozz Dumbledore seregéhez az EA roadshow-ján!

2007. június 29.
3.4581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Hétvégéjén indul a nyári Harry Potter és a Főnix Rendje turné az Electronic Arts jóvoltából.

Június 29.-től augusztus közepéig összesen öt hazai bevásárlóközpontot szállnak meg a varázsló tanoncok. Legyél ott és próbáld ki te magad is Harry vagy bármely másik szereplő bőrében! Az új Harry Potter és a Főnix Rendje videojáték a film magyarországi premierjét két héttel megelőzve 2007. június 29-én jut el a hazai Harry Potter rajongókhoz. A játék most először teljesen magyar nyelven, a filmből megismert szinkronhangok közreműködésével érkezik meg hazánkba. A legújabb interaktív Harry Potter kaland mindenkit elvarázsol Nintendo Wii?, PlayStation? 3, és Xbox 360? újgenerációs konzolokon, PlayStation? 2 platformon, valamint PSP?, Nintendo DS? és a Game Boy? Advance kézikonzolokon és PC-n.

Csatlakozz Te is Dumledore seregéhez! Fedezd fel a Roxfort minden zugát, éld át a könyvből ismert kalandokat, mintha magad is a film szereplője lennél. Gyere el és próbáld ki a legújabb interaktív Harry Potter kalandot az Electronic Arts Harry Potter és Főnix Rendje turnéján, az alábbi helyszíneken és időpontokban:

2007. július 29. - 30. és 2007. augusztus 1.
Cora Törökbálint
Tesco Budaörs
Tesco Megapark (M5)

2007. augusztus 6. - 7. - 8.
Tesco Fogarasi
Tesco Campona

2007. augusztus 13. - 14. - 15
Tesco Budaörs
Tesco Megapark (M5)
6 hozzászólás

VaPe

7 éve, 27 napja

katkaquinn írta:
sziasztok én linket kérnék mivel sehol nem találom letöltéshez a cd meg nagyon karcos.. szomorú smiley( nosztalgia kedvéért...
Te nagyon eltévedtél. mosolygó smiley

válasz erre

katkaquinn

7 éve, 27 napja

sziasztok én linket kérnék mivel sehol nem találom letöltéshez a cd meg nagyon karcos.. szomorú smiley( nosztalgia kedvéért...

válasz erre

NekedMárk

9 éve, 10 hónapja és 7 napja

Vendég írta:
én leakatam a harry potterben már dumredor seregét gyűtom 27/28 az utolsót nem tudom felvenni (DEAN TOMAS) kérem ingyen segítsenek
tessék egy KIS segítség: Varázslatok

Két fajta varázslat létezik a játékban: bűbájok és rontások. A menüben, ha rámész a kiválasztott varázslatra, megmutatja, hogyan kell a pálcádat mozgatni hozzá.

Bűbájok:

Invito : ezzel a varázslattal magadhoz vonzhatod a tárgyakat
Depulso: ezzel a varázslattal eltaszíthatod a tárgyakat
Reparo: ezzel a varázslattal megjavíthatod az összetört tárgyakat, tetőket, bármit
Vingardium Leviosa: ezzel a varázslattal lebegtethetsz különböző tárgyakat
Piroinitio: ezzel a varázslattal felgyújthatsz dolgokat, mint pl. növényeket
Reducto: ezzel a varázslattal porrá zúzhatod a tárgyakat

Rontások:

Capitulatus: ez az egyik legerősebb rontás a játékban
Stupor: ezzel az átokkal megbéníthatod ellenfeleid
Protego: ez a védekező átok, segít egy ellenséges átkot hatástalanítani
Rictusempra: ezzel a varázslattal ellökheted az ellenfeleid
Petrificus Totalus: ezzel az átokkal megdermesztheted ellenfeleid
Levicorpus: ezzel az átokkal a levegőbe repítheted áldozatod

Jutalomrendszer, szintlépés

A játékban szintlépések vannak. Összesen 13 szint van. A varázslataid erősebbek lesznek, és több átkot bírsz ki. Szintlépéshez Felfedezés Pontokat kell gyűjtened, melyeket sokféleképpen beszerezhetsz, részletesen kitérek erre később. Minden szintlépés utána videót kapsz ajándékba, melyet a Jutalmak Szobájában nézhetsz meg. Ezek a videók dokumentumfilmek a készítőkkel, szereplőkkel. Némely videó nagyon érdekes, de sajnos ezek már nem kerültek lefordításra, ezért angol tudás nem árt hozzájuk.
A játékban számos kisebb feltételt lehet teljesíteni, ezekért jutalmak, kupák járnak. Ezek mind a Jutalmak Szobájában tárolódnak. Myrtle segítségével mindig megtudhatod, hogy mikor kapsz új jutalmat.

Végigjátszás

S a történet újból kezdetét veszi. . .
Hinta-palinta, kezdjünk bele az új sztoriba. Mr. D. utána rohanva rögtön dementorok ellen kell a varázserőd használnod. A dolgod annyi, hogy körbe-körbe mozgatod a pálcát, a bal egérgombot nyomva tartva, és mikor elég erősnek tűnik a varázslat, ráküldöd a dementorokra, így azok majd meghátrálnak.

A Főnix Rendje? Az meg mi?

A Főnix Rendjének főhadiszállásán találod magad. Először Siriusszal találkozol, aki végig fog vezetni a házon, egyes szobákban pedig mindig megmutat egy új varázslatot. A legelső szobában az Invito és a Depulso bűbájt kell megtanulnod. A képernyőn mindig megjelenik, hogyan kell a varázslatokat végrehajtani. Segíts Ginny-nek átpakolni a sok bútort a szoba túlsó felébe. Ezután Hermionéval találkozol. Ő megkér, hogy segíts neki megjavítani a tárgyakat a Reparo mágia segítségével. Miután kész vagy, Ron szobája következik, ahol a ruhákat kell beleejteni a bőröndbe a jól ismert ?huss és pöcc!? varázslattal.
Mindenhol jó, de a legjobb újra Roxfortban!
Visszatértél a jó öreg Roxfortba. Menj a bejáratnál lévő Fred és George-hoz, akik azt javasolják igyekezz Hermionéhez, mert így is nagyon ideges már. Irány az épület hát, és azon belül is a 7. szint, ahol a Kövér Dámával kell beszélned. Hiába a prefektus Ron, a jelszót nem tudjátok, ezért menjetek keressetek egy Griffendélest, akitől megkérdezhetitek a jelszót, és visszatérhettek a Dámához. Hermione bent vár, és kéri, hogy olvasd el a táblán lévő dolgokat. A Depulso bűbájjal tudod a táblát átfordítani, és megkapod az első felfedezés pontokat. Hisztis Myrtle elmagyarázza, mik is azok pontosan.
Ajjaj, későre jár, el fogtok késni a Sötét Varázslatok Kivédése óráról, amit az új tanár tart, ráadásuk Neville-t is meg kellene még KERESNI. Irány a 2. emelet majd onnan ki az udvarra, a hídra. (Ha lenyomod a TAB billentyűt, akkor a Tekergők Térképén láthatod hol vagy és hol a célpont). Ott fogd rá a pálcád a Neville-t fenyegetőkre (jobb gomb), majd menjetek fel a toronyba az órára.

Az új tanár kész őrület! Ki hozta ide Umbridgeot?!

Umbridge nem akar varázslatokat tanítani nektek, ezért Fred és George segítségére lesz szükség. Jelöld ki őket a Tekergők térképén, majd kövesd a lábnyomokat, amik elvezetnek hozzájuk. Az udvarhoz érve két új párbajozó varázslatot tanítanak meg neked, majd egy Mardekárossal ki is próbálhatod vívóképességed. Ezután Umbridge büntetőfeladata jön. A kínzások után, kezeden lévő sérüléssel visszatérsz a klubhelységbe.

Szegény Harry! Keressünk a kezére orvosságot!

Hermione egy könyvből akar segíteni neked, de ahhoz le kell menni a könyvtárhoz. Jelöld ki a térképen majd ismét a lábnyomokat kell követned. Odaérve látod, hogy egy könyvespolc tetején lapul meg a könyv, amire szükséged van. A Vingardium Leviosa varázslat segítségével rakd az asztalt a polc mellé, majd mássz fel rá. A gonosz kis könyv repülni is tud! Mindig oda rakd az asztalt, ahova épp repül, majd a végén lerepül a főasztalra. Menj oda és vedd fel. Hermione szerint mégsem ez a könyv kell neked, de elteszi, mert a zárolt részlegből van, így bizonyára érdekes dolgokat rejthet. Vajon mit tartalmazhat a könyv? Myrtle mosdójában megtudhatjátok, ezért oda kell mennetek.
Odaérve, Hermione megnézi a könyvet, és hasznosnak találja, sőt még varázslatot is tanít neked, amivel tüzet tudsz gyújtani. A bemelegítő mozdulatok után gyújtsd fel a WC összes fáklyáját, majd dőlj hátra és nézd az animációkat. Párbajra fogod tanítani az órádra jelentkezőket, de most inkább Neville-t kellene megkeresned. Neville megint elbénázott valamit, ezért neked kell segítened rajta az égetős varázslattal. Miután végeztél az összes növénnyel, Neville megmutatja a Szükség Szobáját, ahol nyugodtan gyakorolhattok a DS tagjaival. Persze előtte fel kell KERESNI őket, és el kell végezni a miniküldetéseiket. Íme a lista és a hozzájuk tartozó küldetések:

Keressünk DS tagokat! ? ?avagy hogyan nyújtsuk a játékidőt?

Angeline Johnson: bezárták a Mardekárosok. Lebegtesd el a trónt az ajtó elől, majd menj le. A trófeákat kell visszatenned a helyükre. Az aranyszínűt az aranyszínűhöz az ezüstöt az ezüstszínűhöz, majd Reparoval javítsd meg a tárolókat is.

Anthony Goldstein: minden feladat nélkül eljön a találkozóra

Cho Chang: a bagoly toronyban vár rád. Segítened kell neki visszaszerezni a bagolytól az ajándékot. A párkányokat és oszlopokat a Reparo varázslattal tudod helyrehozni.

Colin Creevey: a fényképezőjét kell visszaszerezned. Fel kell másznod érte. Vingardium Leviosa a székre, hogy felmászhass a falra, majd Reparo segítségével javítsd az utat előtted, és ismét a lebegtető bűbájjal dobd le a fényképezőgépet.

Dean Thomas: keress neki 5 beszélő vízköpőt.
1. rögtön a téren
2. kövezett tér felett
3. a bejárati udvar feletti erkélyen a viadukt bal részén
4. a sötét varázslatok kivédése teremhez vezető lépcső felénél
5. a negyedik emelet erkélyének jobb oldalán

Ernie Macmillan: segítened kell a házi feladatában. Szerezned kell egy Mandragóra gyökeret és 5 fokhagyma virágot. A fokhagyma virágok réten, hegyoldalon teremnek, nem kell érte sokat sétálnod, viszont a Mandragóra gyökér csak a növényházban van. Menj hát oda, és látni fogod, ha jobbra fordulsz. Fülvédőt is kell használnod, amit a falon találsz meg. Szerezz meg minden alapanyagot, majd menj vissza Erniehez.

Fred és George Weasley: menj le a csónakházba és segíts a srácoknak bepakolni a hajókba

Ginny Weasley: megkér, hogy szerezd vissza Umbridge irodájából Fred és George palackját a láthatatlanná tévő köpenyed segítségével. Vedd fel a hálószobában a köpenyt, majd menj a sötét varázslatok kivédése teremben. Ott verd le mindkét vázát az asztalokról és osonj fel Umbridge irodájába, és ott jobboldalt a dobozban lesznek az elvett holmik.

Hanna Abbott: keresned kell neki egy titkos átjárót a 7. szintre. Ezt rögön az alagsor jobb felső lépcsőjénél lévő portréval teheted meg.

Lee Jordan: a Fred és George küldetésben ő is megy veled

Luna Lovegood: segítened kell neki megetetni a hőn szeretett lényeit. A Vingardium Leviosa varázsigével fel kell reptetned a nagy húsgombócot a hegy legfelső részéhez. Elég idegtépő feladat, a sziklák mögé kell mindig pakolni, hogy ne gurulhasson le újból és újból.

Padma Patil: minden feladat nélkül eljön a találkozóra, csak a jóslástoronyhoz kell menned

Parvati Patil: minden feladat nélkül eljön a találkozóra, csak a jóslástoronyhoz kell menned

Susan Bones: minden feladat nélkül eljön a találkozóra

Terry Boot: minden feladat nélkül eljön a találkozóra

Zacharias Smith: először a Szörnyek könyvét kell megkeresni neki, a könyvtár zárolt részében, majd a Gyengélkedő Szárnyból kell neki egy italt hozni.

28 taggal később - a tréning kezdetét veszi

Miután megvannak mind a 28-an, kezdd el őket tanítgatni az újabb varázslatokra, majd a romantikus Cho jelenet után rémálmod lesz. Rohanj gyorsan Dumbledore-hoz, majd menj, és tanulj Pitontól. Annyi lesz a dolgod, hogy az irány nyilakat a pálcájával ellentétes irányban kell nyomkodnod, hogy ne láthasson bele az emlékeidbe. A sikeres tanulás után a Főnix Rend szállásán leszel.

Főnix Rendje, csapó 2!

Itt beszélgess el mindenkivel. Először Arthurral, majd mindenki mással az emeleteken is. Segíts Ginnynek megkeresni a régi kacatokat a szekrény mögött, a két könyvet és a nyakláncot a kép mögött. Ezután beszélj Siriussal

Túllőttél a célon, Umbridge! A roxforti vendetta kezdetét veszi!

Ismét a Roxfortban találod magad. Siess Piton órájára, és járj el az előző tanítások szerint. Ezután a Szükség Termében lesz rád szükség. Az új varázslat megtanulása után Malfoyék rád törnek, és könnyedén legyőznek. Szomorú fordulatot vesz a cselekmény, ideje bosszút állni Umbridgeon, de először irány Hagrid háza.
A rivalló csempészet és a vörös ingesek
Itt győzd le Malfoyékat a Protego és Rictusempra együttes használatával, majd megkezdődhet a bosszúhadjárat. Érdemes először a bagolyházba menni, ahol Colinnak kell segítened dobozokat pakolni a baglyokhoz. Tüntessétek el a növényt, amely ránőtt a toronyra, majd mássz fel a falon és ugorj be a toronyba. Colin folyamatosan beadogatja neked a dobozokat, neked pedig az üres, X-el megjelölt helyekre kell bepakolnod őket.

Az oltári mocsári buli

Ezután irány Luna Lovegood. Neki Fred és George mondta, hogy elrejtettek fenn egy mobilmocsarat, amit az udvarban lehetne használni. Tedd a padot a kis X-re a növény előtt, majd mássz fel rá. Ezután javítsd meg a tetőt, és robbantsd ki a torony X-szel megjelölt részét. Dobd le a mobilmocsarat, mássz le, és gyújtsd fel. Jól néz ki mi? Luna szerint minden udvarban el van rejtve egy-egy ilyen. Ezután irány Dean Thomas.

Az új tik-tak 2 tonna kalóriával, Umbridgenak adagolva!

Az óratoronyban vár és meg akarja bütykölni az órát. Két feladatod lesz majd. Először visszafele kell majd járatni az órát, majd a plusz fogaskerekekkel be kell gyorsítani. A vingardium leviosa varázslattal tudod le és feltenni a fogaskerekeket a mellékelt képek szerint.

Bla-bla-port minden hangszórónak!

A Parvatil ikrek már várnak rád egy újabb csínnyel. A hangszórókat kell megbolondítanod. Pakolj a hangszóró alá 2 padot, majd mássz fel rá és öntsd bele a port. Összesen 7 hangszóró van. A Tekergők Térképén mindig megtalálod a következőt, sorban ugyanígy kell eljárnod az összessel. Szép kis túrázás lesz. Ginny az Átváltozástan kertben vár téged, ahol a fáról le kell szedned az újabb mobilmocsarat, plusz társaságot is kapsz hozzá. A kemény küzdelemben kerüld ki az átkokat, és szórd tele őket a tiéddel. Sose felejtsd a Protegot használni. Ezután a nagy piros X-re kell raknod a mocsarat és meggyújtani. Az utolsó mocsarasításra váró udvar a Kövezett udvar. A mocsarat jól elrejtették. Menj fel, mintha az itteni vízköpőhöz mennél, a jobb felső saroknál egy törött csövet látsz felfelé. Javítsd meg, majd mássz fel rá, arról a párkányra baloldalt, a párkányról pedig fel a tetőhöz. Onnan el tudsz rohanni a mobilmocsárért, Vingardium Leviosával pedig le tudod ejteni. Mássz vissza és gyújtsd meg. Kész van minden Umbridge idegesítő feladatod. Malfoy érkezik hozzád és hozza Piton üzenetét: az utolsó Oklumencia óra vár rád, így hát irány a Bájitaltan terem. A sikeres lecke után Freddel és George-dzsal kell találkoznod, a térkép jelöli őket. Azt akarják, hogy az utolsó nagy trükkjüket jó helyről nézhesd végig, majd a dialógus után Fred és George irányítását veheted át.

Te leszel Fred és George!

Az első és utolsó eset, hogy a játékban seprűre szállhatsz és kedvedre röpködhetsz párat. Vagyis a gép irányít alapvetően, de azért majdnem olyan érzés, mintha te irányítanád. Annyi a dolgod, hogy Reducto varázslatokat szórsz a piros kis dobozokra, amikor elrepülsz mellettük a hatalmas lépcsőházban. Miután végeztél mindegyikkel, jöhet a főterem, ahol szintén ugyanúgy kell eljárnod, mint a lépcsőházban. A sikeres robbantgatások után egy kisebb augusztus 20-i ünnepélyt nézhetsz a monitorodon, tévéden.
Kék az ég és zöld a fű és minden pálca átkot lü!
Miután újra Harryt irányítod, menj fel a hegyre, mint a két kicsi kecske és segíts a bajba jutott társaidnak. Érdemes Protegoval indítani, és Levicorpussal hatástalanítani a Mardekárosok egybegyűlt csapatát. Ügyelj arra, hogy mindig egy emberre koncentrálj - nálam normál szinten az is elég volt, hogy szimplán kikerültem az átkokat és hagytam, hogy társaim elintézzék a rájuk támadókat. Nem túl hősies tett, de teljesen célravezető.
A megnyert csata után a DS csapata Tesztrálok hátán repül a Minisztérium felé, mert Harry nagy bajt jósol?

Ár jú Szíriusz?!

A hosszú animációk után Sirius Blacket irányíthatod, miközben két halálfaló ellen párbajozik. Nem lehetetlen győzni, csak éppenséggel lehetetlenül nehéz, lényegében a végkimenetelen nem változtat, mivel mindenképpen elnyelik a szellemek Harry keresztapját. A csatában érdemes mindig feltölteni magad Protegoval, mert nagyon nehéz két varázsló átkát is kikerülni ezzel a lassú mozgással. A tragikus cselekményű animáció után jöhet a Grande Finalé!

A végső csata! Dumbledore vs. Tudodki!

Az utolsó harcban Dumbledort irányíthatod. Elég egyszerűen nyerhetsz vele, mivel a varázslatai nagyon erősek és távolra hatnak. Ez a csata három részből áll, de akár el is vesztheted, a lényegen ez a küzdelem sem változtat. Az első részben csak szórd az átkokat és védd magad Protegoval. A második részben elnyeli a varázslataid, ezért Protegot használj rengetegszer, majd miután megszűnik körülötte a zöld felhő, gyorsan szórj rá átkot. Ezt addig kell folytatni, amíg a következő részhez nem érsz. Itt székeket fog feléd hajigálni, amiket a Protegoval védhetsz ki. Hasonlóan kell eljárni, mint az előbb említett rész során. Voldemort legyőzése után Harry következik.

Na vajon figyeltél az Oklumencia órákon?

Mint amikor Pitonnál tanultad az Oklumenciát, itt is ugyanúgy kell eljárnod. Voldemort pálcájával ellentétes irányba kell nyomogatni az iránynyilakat, amíg véglegesen ki nem rekeszted a fejedből a Sötét Nagyurat. Az utolsó animációk végignézése után, ismét a világos és barátságos Roxfortban teremsz, ahol befejezheted a felfedezéseid.
Ennyi?! Vége?!
Igen, finito, the end, konichua, vége. A fő cselekményszálat végigvitted. Ha semmit sem fedeztél fel, kb. most lehetsz 50%-nál a játék teljesítésével. Ez van, ezt kell szeretni. Rengeteg mindent fel lehet fedezni még Roxfortban, de gondolom legtöbbeteknek a játék most ért véget. Nektek gratulálok, a többiek meg olvassák tovább bátran az írást, ugyanis nem sokára 100%-ra teljesítjük a játékot! Na kezdjünk is bele!

Mellékszálak

A játékban fellelhető miniküldetések

A játékban van pár érdekesebb miniküldetés. Ezek olyan feladatok, amelyek teljesítése nem kötelező a játék végigviteléhez, de kellemes perceket szerezhetnek.

Perselus Piton:

A fent említett személynél kell felvenned a küldetést. Célod egy jól megfogalmazott bájitaltan dolgozat készítése. Hermione segítene neked, csak egy könyvet kell szerezned. Irány a könyvtár, azon belül a zárolt részleg, amelynek bal felső sarkában megtalálod az egyedül heverő poros könyvet. Vedd magadhoz és kérd Hermione segítségét. Az ő együttműködésével sikerült egy jó dolgozatot összeállítanod, és visszamehetsz Pitonhoz, kellemes dicséretet szerezve ezzel.

Flitwick professzor:

Ő is egy dolgozatot kér tőled. Ugyanaz a felállás, Hermione segít, ha megkapja a megfelelő könyvet, ám van egy kis bibi. A könyvet kikölcsönözték, és nem tudni, hogy éppen kinél van. Segítek: menj be a nagyterembe, ahol látod, hogy jobbra a kandalló mellett egy lány olvassa a könyvet. Menj oda hozzá és beszélj vele. Hermione rögtön aktivizálja magát és segít megírni az újabb dolgozatot, amit büszkén nyújthatsz át Flitwicknek.

McGalagony Minerva:

Az Átváltozástan tanárod egy üldözős feladattal bíz meg téged. A jóslástoronyban 2 elsős rendetlenkedik, ezért oda kell menned, hogy elűzd őket. Irány hát a torony. Ron egy tréfás megjegyzéssel elűzi a gólyákat. Menj vissza McGalagonyhoz és vedd át a jutalmad. 10 pont a Griffendélnek!

Bimba tanárnő:

A gyógynövénytanár is dolgozatot kér tőled. Ezt a leghosszadalmasabb megírni. Meg kell keresned Neville-t, nála van a könyv, amire szükséged van. Elmondja, hogy a Griffendéles hálószobáján van. Menj hát fel és vedd magadhoz a könyvet. Ismét számíthatsz Hermione segítségére, máris kész a miniküldetés.

Luna Lovegood elveszett holmijai:

A főszál befejezése után találkozol Lunával, aki elpanaszolja neked, hogy eltűnt pár holmija és segíthetnél megkeresni. A cuccok lelőhelyei:
- a nagyterem asztala baloldalt
- a bejárati udvar jobb oldalán, le kell söpörni a leveleket és alatta lesz
- könyvtár asztala
- Viadukt felőli bejárat
- az óratorony udvaránál a szökőkút előtt

A kviddicses portré:

A Griffendél klubhelységben mindig azt hallod: hé te, figyelj ide, te lenn, stb. Ez a kandalló feletti ?seprűn repülő alakos? portrétól jön. Vedd el alóla a fotelt, és röptető bűbájjal rakd oda az asztalt a kép alá. Így fel tudsz mászni a képhez és beszélhetsz vele. Megtudod, hogy elvesztette hőn áhított cikeszét és megkér, hogy keresd meg neki. Beszélj a többi portréval a szobában, mire kiderül: az egyik ellopta tőle. Magától visszaszerzi majd a kis kép, és ad cserébe egy igazi cikeszt. Repül pár kört, majd körülötted kezd el repdesni, ekkor el tudod kapni. Készen van az összes miniküldetésed.

A portrék

A játékban 12 különböző beszélő, titkos utat, elágazást rejtő portré van. Íme a hozzájuk tartozó jelszó megszerzéséhez vezető út:

A Kövér Dáma:

Megérkezésedkor elfelejtetted a jelszót. Sebaj a közelben járkáló Griffendélesektől meg tudod kérdezni.

A Mardekár potréja:

Ez az egyik legviccesebb. Az alagsorban bukkanhatsz rá, és kinevet azzal, hogy egyetlen mardekáros se fogja elmondani neked a jelszót. Valóban? Vedd fel a láthatatlanná tévő köpenyed és menj vissza. Két mardekáros épp akkor készül áthaladni rajta, így a jelszót is megtudod majd. A Mardekár a legjobb? Dehogy, mi vagyunk a legjobbak!

A ?skizofrén? portré:

A 7. emeleten találod meg, a Szükség Szobájába vezető úton. Azt kéri, hogy találjuk meg őt. Vagyis az igazi énjét. Találjuk hát meg. A negyedik emeleten lesz, pókhálóval eltakarva. Égesd fel a pókhálót és beszélj vele, hogy megtudhasd a jelszót.

Az öreg portré:

A 3. emeleten találod meg. Beszélgess vele. Kiderül, hogy 50 éve nem hallotta már a jelszót. Hisztis Myrtle-től kell megkérdezni, hiszen ő is pont 50 éve halt meg.

A Hollóhát portréja:

Ez a kedves öregember csak arra kíváncsi, honnan származik Hollóhát Hedvig. Egy közelben járó Hollóhátastól meg tudod kérdezni, és visszatérve megtudod a jelszót.

Hugrabug portréja:

Ez az ugatós portré azt mondja: kérdezd meg egy hugrabugrostól a jelszót. Kérdezz hát meg egy közelben járkáló hugrabugrost, aki gyorsan el is mondja neked, cserébe Cedric kisegítéséért.

A könyvtár portréja:

Ő azt kéri, hogy mondd meg az aznapi próféta főcímét. Menj hát a főterembe, ahol a tanárok asztalánál látsz egy bagoly szobrot. Először varázsolj rá Reductot, majd Vingardium Leviosát, ezután a fentről leszálló baglyok elejtenek egy újságot, amiből megtudhatod a címet.

Az alagsor portréja:

Ő simán megmondja a jelszavát, semmilyen feladatot sem kell teljesítened.

A Viadukt bejárat portréja:

Ő annyit kér, hogy űzd el a többi diákot körülötte. Csak fogd rájuk a pálcát és ijeszd el őket.

A negyedik emelet lépcsőházas portréja:

Ő éhes, enni szeretne. A kutyás portréhoz kell menned, akinél a kutya is van. Ő majd enni ad neki.

A negyedik emelet portréja:

Ez a legkuszább jelszószerzés. Először a skizofrén portréval kell beszélned. Aztán a Viadukt felőli bejárat lépcsőjénél lévő juhász nő képével. Ő elküld az itteni titkos átjárót őrző portréhoz, aki szintén elküld az utolsó állomáshoz, a kutyás portréhoz, aki végre elmondja neked a jelszót.

A félős portré:

Ő a gyógynövénytan felé vezető úton van. Először meg kell javítanod, mert össze van törve, majd az előtte lévő szemet ábrázoló képre rá kell eresztened a függönyt. Ezután elárulja neked a jelszavát.

Egyéb küldetésleírások

A játékban 3 minijáték van. Sakk, robbanós snapszli és köpkődobás. A sakkban értelemszerűek a szabályok. A robbanós snapszliban jelezned kell, ha két egyforma ábra kerül egymás felé, a köpkőben pedig ki kell löknöd a golyókat a körön kívülre, anélkül, hogy a piros golyó is kirepülne.
Ezen kívül számos tikos felderítésre váró dolog is van a Roxfortban. Ilyenek az eldugott iskola jelképek. Három udvarban van 4 ábra, melyeket aktiválni kell. A bejárati udvarban, a bal alsó sarokban hever egy seprű, melyet a Vingardium Leviosa varázsigével fel tudsz felemelni majd elsöpörni vele a leveleket a sarokban, melyek emblémákat rejtenek.
A kövezett udvarban fel kell gyújtani a fáklyákat, hogy előjöjjenek az ábrák. Az átváltozástan kertjében pedig az udvar közepén lévő gömböt kell bepörgetni, hogy megjelenjenek a fények. A padokat színek szerint pakoljuk a jelekre, hogy előtűnjenek a fűből a szimbólumok. A Roxfortnak négy fő kísértete van. Meg kell találnod őket. Néhány helyen elszórva találsz nagy portrékat, amelyek 4 kis képből állnak, és a földön hevernek darabokban. A falra kell akasztanod őket a helyes sorrend szerint, és előtűnik majd a szellem. Ezek lelőhelyei: könyvtár előtt, viadukt bejárat, bájital-tanterem, 2. emeleti bejárat. Ezen kívül számos összetört tárgyat találsz a Roxfortban járkálva, melyeket Reparoval tudsz megjavítani. Pár függönyt fel tudsz emelni, mögötte sakkbábukkal, lángra tudsz lobbantani fáklyákat, gyertyákat, Depulsoval páncélokat lőni és egyebek.

100%-osan felfedezett helységek:

Csónakház:

- gyújtsd meg az összes környéken található lámpát
- a lépcső aljának jobboldalán egy elrejtett csomag van
- ijeszd el a két madarat a jobb oldalon
- a csónakház baloldalán található vödörből etesd meg a madarakat
- a csónakház baloldalán vedd fel a másik Weasley csomagot
- mozgasd meg a láncot a portré mellett

Óratorony:

- az ott található ketyeréket dobáld le
- kongasd meg az 5 harangot

Óratorony udvar:

- a kútnál lévő törött szobrokat javítsd meg
- a gyümölcsöket tedd bele a kosárba
- verd meg a hollóhát bajnokát

Sötét varázslatok kivédése tanterem:

- beszélj a gorgóval
- mosd fel a tócsákat
- Deupolsóval fedd fel a terem végét
- indítsd el a vetítőt a Depulsoval
- nézd meg a fekete táblát majd forgás közben is
- varázsolj a tanári asztalon lévő könyvekre

Alagsori átjáró:

- a két pókhálót tűntesd el, hogy felfedd a sakkbábúkat

Alagsor:

- rakd ki a Véres Báró képét
- javítsd meg az összes páncélt
- lökd meg az összes páncélt a Depulsoval
- a függönyt emeld fel, hogy megtaláld a mögötte lévő bábút

Bejárati terem:

- töröld fel a tócsákat a felmosóval (vingardium leviosával emeled fel)

Ötödik emelet:

- nyerd meg a robbanós snapszlit
- gyújtsd meg az összes oszlopon lévő gyertyát
- Depulsoval tisztítsd meg a portól a szőnyegeket
- ezenkívül el van rejtve 2 emlék a falban, az egyiket meg is kell gyújtani

Első emelet:

- Rakd össze az itteni szellem képét
- javítsd meg az összes eltört vázát
- gyújtsd meg a kis emléket
- a függöny mögött fedezd fel az újabb sakkbábút
- gyújtsd meg az 5 fáklyát

Negyedik emelet:

- gyújtsd meg a 4 fáklyát
- tisztítsd meg a szőnyegeket (Depulso)
- beszélj a gorgóval
- javítsd meg a 2 eltört vázát
- gyújtsd meg az ?emlékművet?

Nagyterem:

- repítsd fel a négy asztalt
- a kandallóban gyújtsd meg a tüzet
- Depulsot varázsolj oda, ahol mutatják a házak pontszámait
- verd meg a Mardekár sakk bajnokát
- középen a bagolyra varázsolj depulsot, majd vingardiuem leviosát

Griffendél klubhelység:

- a táblára varázsolj Depulsot, majd repítsd fel
- a varázsolható könyvekre VL
- tegyél a kandallóba fát, majd gyújtsd meg
- csináld meg a kvidiccses küldetést
- verd meg a griffendél sakk bajnokát

Griffendél hálószoba:

- ágyazd meg mindegyik ágyat
- nézd át a szekrényeket, bőröndöket
- varázsolj a kályhára
- vedd észre Neville békáját

Hagrid kunyhója:

- vedd észre a Hippogriff nyomait
- a tökökre varázsolj VL-t és dobd bele a kéménybe, és vedd fel az eldugott csomagot
- locsold meg a virágokat
- ilyezd el a madarakat
- depulsoval varázsolj az ültetvényre, hogy tiéd legyen 2 eldugott Weasley csomag
- fedezd fel a kentaurok és thesztrálok nyomait az erdőbe vezető úton
- ijeszd el a békákat

Gyógynövénytan terem:

- fedezd fel a falban lévő eldugott oszlopokat és gyújtsd meg őket
- a függöny mögött vedd észre a sakkbábút
- vedd észre baloldalt az Ördöghurok növényt
- ültesd át a teremben a növényeket (VL)

Gyengélkedő szárny:

- ágyazz be mind az 5 ágyba (depulso)
- tologasd el az ágyak körül található ponyvákat (depulso)
- indítsd be a kályhát (incendio)

Könyvtár:

- verd meg a sakkbajnokot
- az asztal mögötti szekrény tolható, depulsot rá
- az asztalon lévő dolgokra vingardium varázslat

Bejárati udvar:

- söpörd el a faleveleket a sarkokban található szimbólumokról
- tedd rá a szimbólumokra a padokat
- verd meg a köpkő bajnokot

Myrtle mosdója:

- fedezd fel a bejáratot a titkok kamrájába
- gyújtsd meg a 12 fáklyát
- nyisd ki az ajtókat depulsoval

Bagolyház:

- etesd meg a baglyokat, majd ilyezd el őket
- mássz fel a torony tetejére
- vedd fel a Weasley csomagot az ijedt baglyoktól

Kövezett udvar:

- gyújtsd meg a fáklyákat
- beszélj jobboldalt a gorgóval
- csináld meg az itteni küldetéseket, és vedd fel a tetőn található Weasley csomagot

Prefektusi mosdó:

- töltsd meg a medencét vízzel
- a 3. wc-nél varázsolj depulsot, hogy előhozd a tojást, majd repítsd bele a vízbe

Bájitalterem:

- varázsolj addig a palackokra, amíg buborékolni nem kezdenek

Második emelet:

- a függönyöket emeld fel, és találd meg a 6 sakkbábút
- gyújtsd meg a fáklyákat, és a mécsessel ellátott oszlopokat
- keresd meg a falban elrejtett ?emlékművet?
- javítsd meg a vázákat, a jóból pedig varázsold ki a csokibékát
- rakd össze az újabb szellemportrét
- porold ki a szőnyegeket Depulsoval

Hetedik emelet:

- javítsd meg a 4 törött vázát

Kőhíd:

- gyújtsd meg a fáklyákat
- mássz le a híd alá, hogy felfedezd a denevéreket

Kőkör:

- ilyezd el a madarakat
- az ültetvényre depulso, hogy előkerüljön a Weasley csomag
- gyújtsd meg a fáklyát
- a mozgatható köveket repítsd fel, és vedd észre a legmagasabbat

Függőhíd:

- ilyezd el a madarakat
- mássz fel a párkányra
- gyújtsd meg a fáklyákat

Trófea terem:

- porold le a trófeákat

Harmadik emelet:

- igazítsd meg depulsoval a szobrokat
- javítsd meg a páncélokat és vázákat
- Nicholas portréját rakd ki
- nyerd meg a robbanós snapszlit

Umbridge irodája:

- Depulso a macskatányérokra
- nyisd ki Moodyt ládáját
- tedd a papírokat a tűzbe

Átváltoztatástan udvar:

- görgesd meg a középen található gömböt
- beszélj a gorgóval
- helyezd a padokat a megfelelő helyükre

Viadukt:

- gyújtsd meg a fáklyákat
- beszélj a gorgóval
- mássz fel a létrára

Viadukt bejárat:

- mosd fel a pocsolyákat a felmosóval
- javítsd meg a vázákat
- a vázákból emeled ki a csokibékákat
- javítsd meg a könyvespolcot
- nyisd ki az esernyőt

Összefoglaló

Alapjában véve nagyon hangulatos játék. A legnagyobb probléma a rövidsége, sajnos a játékidő több mint fele az értelmetlen keresgélésekkel megy el, kevés benne az eseménydús cselekmény. A magyar szinkron persze nagyon sok mindenért kárpótol minket.
Az biztos, hogy minden Harry Potter rajongónak kötelező kipróbálnia, ugyanis nagyon átjön az a bizonyos ?varázslóiskola feeling? és mindenki Roxfortos diáknak érezheti magát egy ideig.

Jó játékot! Remélem ennyi elég lesz mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 17 napja

én leakatam a harry potterben már dumredor seregét gyűtom 27/28 az utolsót nem tudom felvenni (DEAN TOMAS) kérem ingyen segítsenek

válasz erre

Vendég

18 éve, 19 napja

IMÁDOM A FILMET CSAK NEM TUDOM HOGY KELL JÁTSZANI VELE INGYEN KÉREM SEGITSENEK

válasz erre

Vendég

18 éve, 2 hónapja és 1 napja

Ha valaki tudja a Harry Potter és a Főnix rendje angol telepítőkódját az írjon lécci a vicky11@citromail.hu -ra!Előre is köszi: Viki

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaBotyi profilja