Családi Xbox-szal szorítaná vissza a riválisokat a Microsoft

2007. október 25.
1.8071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Pénteken jelenik meg Európában az Xbox 360 leegyszerűsített, de egyben olcsóbb verziója.

Az új változat megjelentetésének legfőbb célja a Wii megfékezése a karácsonyi értékesítési szezonban. Nagy-Britanniában október 26-án mutatkozik be a Microsoft játékkonzoljának családi változata, elődjeinél jóval kellemesebb, 199 fontos árcímkével. A modell az Arcade nevet kapta, mely abból a szempontból jó választás, hogy az azonos nevű játékokra utal, felidézve azok viszonylagos egyszerűségét, de játékélményét is.

A ?családi? jelző korántsem lebecsülő, Stephen McGill, a vállalat brit játékrészlegének vezetője éppen ezt a tulajdonságot emelte ki. Szerinte a családok Karácsonykor összegyűlnek, és ilyenkor jól jön egy ilyen többszereplős játékokra is alkalmas konzol, csupán az a kérdés, hogy a piaci kínálatból melyiket választják. Az Arcade azoknak való, akiknek a másodpercenként kirajzolt képkockák száma semmit sem mond, viszont gyors játékélményre vágynak. Nem lesz benne merevlemez, csupán memóriakártya, ám azonnal játékokkal együtt adják a készüléket, így tényleg csak be kell dugni, és már indulhat is a szórakozás.

Az ilyen megközelítés bajnoka eddig a Nintendo Wii konzolja volt, ezen szeretne változtatni a Microsoft az év legforgalmasabb értékesítési időszakában. És valóban van is mitől tartaniuk, hiszen a Wii Nagy-Britanniában 38 hét alatt érte el az első egymillió eladott példányt. Összehasonlításképpen, a világ eddigi legsikeresebb konzoljának, a Sony PlayStation2-nek ez nem kevesebb, mint 50 hetébe került.
1 hozzászólás

Braddock

13 éve, 2 hónapja és 1 napja

Én megőrülnék ha a családom az én gépemmel játszana!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja