Csaknem megfeleződött a PlayStation 3 előállítási költsége a megjelenés óta

2008. december 23.
1.6571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Sony csaknem megfelezte a PlayStation 3 konzolok előállítás költségét, a gép 2006 novemberi megjelenése óta közölte az isuppli.

Ez a tényszerű állítás korántsem jelenti azt, hogy megszűnt volna a deficit termelés a masinán, csupán azt, hogy a korábbi, irdatlanul magas veszteségek elviselhető mértékűre zsugorodtak. Köszönhetően az egyszerűbb hardver konstrukcióknak, sikerült végre mind a fogyasztói árat, mind pedig a gyártási költséget drasztikusan redukálni.

Aki nincs tisztában azzal, hogy a japán elektronikai óriás milyen mértékű veszteséget kalapált a megjelenést követő időszakban össze, az most fogjon egy számológépet és hasaljon a gombokra. A harmadik Sony konzol első generációjának előállítási költsége 840 amerikai Dollár volt, amely masinákat 600 Dollárért értékesítettek a piacon. Mit jelent ez valójában? A képlet egyszerű, a PlayStation üzletág 240 Dolláros veszteséget termelt minden egyes eladott gép után. Milliós nagyságrendű eladásoknál ez agyament pénz, ami kifolyt a réseken.

Valamit sürgősen tenni kellett a rohamosan szökő pénz megállítására, ennek értelmében szanáltak ki néhány olyan komponenst az újabb masinákból, melyek nélkül az előállítási költség 440 Dollára redukálódott. Jelenleg 400 Dollárért juthatunk PlayStation 3 konzolhoz Amerikában, tehát a Sony játékdivíziójának vesztesége már "csupán" 40 Dollár gépenként. Ez továbbra sem elfogadható stáció, hiszen egyre többen vásárolnak PlayStation 3 konzolt, így a sok, elenyészőnek tűnő deficit végül egy igen tetemes összegre rúg, ami tovább súlyosbítaná a részleg helyzetét.

A rövid financiálsi körkép segít képbe kerülni, jövőre a Sony-nak egyetlen dolga lesz csupán hardver fronton. Le kell valamiképpen faragnia azt a 40 Dolláros kiadást gépenként és célszerű volna elkezdeni gyártani a profitot. A Sony az utóbbi időben nem engedett a nyomásnak és nem volt hajlandó csökkenteni a PlayStation 3 árait, a magyarázat kézenfekvő, a cél a profit elérése volt, amitől mostanra már csak egyetlen lépésre vannak. 2009-ben irány a haszonszerzés.
1 hozzászólás

Raiden

16 éve, 7 hónapja és 24 napja

Ehhez nincs mit hozzáfűzniröhögő smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja