Csaknem háromnegyedével csökkent a PlayStation 3 előállítási költsége

2009. július 31.
1.6351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Hosszú hónapok óta téma a PlayStation 3 árcsökkentése, de a Sony makacs üzletpolitikája mindmáig nem tette lehetővé azt, hogy olcsóbb áron vihessük haza a Blu-ray lejátszónak is elsőrangú játékmasinát.

Nobuyuki Oneda, magas rangú Sony-s úriember szerint a hardver előállításának ára mintegy 70%-kal csökkent a masina bemutatkozása óta. Mivel a japán elektronikai óriás sohasem közölt pontos adatokat a gyártási költségekkel kapcsolatosan, most is csak kalkulálgatni tudunk, hogy mennyibe kerül egy masina előállítása az új technológiáknak köszönhetően.

Korábbi becslések szerint a Sony 800 Dolláros áron gyártotta a PlayStation 3 konzolokat a megjelenésének évében, ami tavaly januárban 50%-kal csökkent, így 2008-ban már 400 Dolláros árcímkével számolhattak, azaz nagyjából sem haszon, sem komolyabb deficit nem keletkezett a hardver szegmensben azok eladásaiból. A Sony nem titkoltan a haszonszerzésre hasalt rá, egyrészt ezzel indokolták a máig magára várató árcsökkentést is. Nos, úgy fest, hogy idén bizony már haszonnal adnak túl a portékán, ugyanis Nobuyuki Oneda állítása szerint az előállítási árat 70%-kal csökkentették a gép piacra kerülése óta, vagyis, amennyiben a becslések akkurátusak, most hozzávetőlegesen 240 Dollárért, azaz csaknem a negyedéért pakolnak össze az üzemekben egyetlen PlayStation 3 masinát. Árcsökkentés lóg a levegőben? Őszre pletykálgatják. Mindenesetre már matematikailag is beleférne, ami fontos, anyagi veszteségek nélkül.
2 hozzászólás

Shade

15 éve, 11 hónapja és 27 napja

Azta, akkor emélem leviszik az árát végre!meglepődött smiley

válasz erre

Rambo

15 éve, 11 hónapja és 27 napja

Nah, akkor már semmi akadálya a Slim verzió bejelentésének. Nálam már csak az a kérdés, hogy mikor jelentik be a slim verziót, nyakon öntve egy kis árcsökkentéssel. mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljamarco profilja