Csak iTunes-al működnek az új iPod-ok

2007. szeptember 17.
2.0421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Apple eddig hallgatott róla, azonban a napokban kiderült, hogy az új iPod-ok csakis a vállalat sajátfejlesztésű szoftverével, az iTunes-al kompatibilisek.

Steve Jobs olyan tíz nappal ezelőtt mutatta be cége új generációs médialejátszóit, köztük egy iPhone-szerű érintőkijelzős eszközt is, azonban akkor elfelejtette megemlíteni, hogy az új készülékek az iTunes-on kívül immár nem szinkronizálnak más alkalmazással. Ennek az az oka, hogy az Apple beépített a lejátszókba egy olyan funkciót, ami megakadályozza, hogy a tulajdonosok "idegen" programok segítségével töltsék fel zenével iPod-jaikat.

Mivel az amerikai vállalat sosem adott ki Linux-ra írt iTunes-t, így a Linux-felhasználók olyan alternatív programok segítségével másolták rá a dalokat a korábbi modellekre, mint a gtkpod vagy a Rhythmbox, ezek viszont már nem alkalmasak az újgenerációs készülékekkel való szinkronizálásra.

Ugyan az Apple korlátozó intézkedésének a Linuxosok a legnagyobb vesztesei, azonban a cég eme újítása érinti azokat is, akik Windows alatt egyéb szoftverekkel hajtották végre az adatok másolását. A MS operációs rendszereket használók körében a legnépszerűbb, ezen célt szolgáló szoftver a Winamp.

Különböző internetes fórumokon már szárnyra kaptak olyan híresztelések, miszerint több felháborodott programozó is azon dolgozik már, hogy rátaláljon a korlátozás feloldásának nyitjára.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja