Computex 2013: AMD Temash APU-val épített táblagép a Gigabyte kínálatában

2013. június 05.
2.8851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Kihasználva a Computex 2013 nyújtotta lehetőséget a Gigabyte Technology is akcióba lendült, és bemutatta legfrissebb fejlesztésű táblagépét.

Akinek esetleg ismerős lenne a most reflektorfénybe állított Gigabyte S10A, az nem a véletlen műve, mivel úgy is tekinthetünk rá, mint a gyártó tavalyi S1082-es modelljének átdolgozott változatára. A mérnökök által bevezetett újítás azonban nem nevezhető csekélynek, ugyanis az eddigi Intel Celeron 847-es processzort egy az egyben kihajították, helyét pedig az Advanced Micro Devices Temash chipje vette át.

A választott Temash APU-t az AMD tulajdonképpen az Intel Atom, valamint a low-end Celeron CPU-k ellenfelének szánja, vagyis a kisebb tabletek és mobil termékekhez lett tervezve. A Windows 8-at futtató táblagép AMD A4-1200-as APU-ja két darab 1 GHz-re hangolt processzormagot, valamint egy Radeon HD 8180-as grafikus chipet vonultat fel, TDP értéke pedig mindössze 3,9 watt.

A specifikációban szerepel még az 500 GB-os merevlemez, 2 GB rendszermemória, a Windows 8 mellé társított Microsoft Office Home 2013, valamint az igen meggyőző 14 órás üzemidő. A Gigabyte S10A-hoz elérhető lesz opcionális billentyűzet (persze saját akkumulátorral), valamint multimédiás dokkoló is, ám a megjelenési időről és az árazásról nem érkezett információ.
3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

rDAVE

8 éve, 16 napja

Na pont egy ilyen AMD-s tablet kellene nekem.

válasz erre

csirkee

8 éve, 16 napja

14 órás üzemidő durva, de a kinézete borzalmas, legalábbis nekem nagyon nem tetszik

válasz erre
Minden hír, videó és cikk
Computex 2013
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

sony1515 profiljadarkomen profilja