Computex 2013: A Sapphire bemutatta új HD 7990 Atomic gyorsítóját

2013. június 08.
2.5391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Computex 2013 újdonságai között igazi csemegeként bukkant fel a Sapphire legfrissebb grafikus vezérlője, ami már a patinás Atomic jelzéssel lett ellátva.

A szóban forgó újdonság az Advanced Micro Devices Radeon HD 7990 Malta alapjaira építkezik, a boltok polcaira pedig Sapphire HD 7990 Atomic típusjelzéssel fog megérkezni. A gyorsító egy teljesen egyedi nyomtatott áramkörrel gördült le a gyártósorról, amin egy 12+4+2 fázisú tápellátás teljesít szolgálatot, ráadásul azt is megtudhattuk, a GPU-khoz kötött 12 fázis nem kevesebb mint 600 ampert szolgáltat, így már az sem lehet meglepő, a megfelelő tápellátás biztosításához három darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót kell bevetni.

A megfelelően alacsony üzemi hőfokot egy teljes egészében rézből készített, teljes hosszúságú vízhűtőblokk garantálja, ami mellé a gyártó mellékel egy 5,25 inches helyre beépíthető, pumpával szerelt folyadéktartályt (egy további szivattyúval bővíthető), valamint egy két darab ventilátorral szerelt 240 milliméteres radiátort is.

A Sapphire HD 7990 Atomic természetesen két darab Tahiti XT2 grafikus processzorral lett megálmodva, amikhez 6 GB GDDR5 VRAM csatlakozik (2 X 3 GB). A dual-BIOS rendszerrel épített szörnyeteg órajelekről semmit nem árult el a Sapphire, mindössze annyi megjegyzést tett, jelenleg ez a leggyorsabb Malta grafikus vezérlő.

A csatlakozási lehetőségek között hat darab mini DisplayPort videokimenet, na és persze egy CrossFireX interfész szerepel. A Sapphire HD 7990 Atomic várható megjelenési idejéről és áráról nem érkezett információ.

Computex 2013: A Sapphire bemutatta új HD 7990 Atomic gyorsítóját - 2. kép

1 hozzászólás

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 17 napja

Iszonyat rég volt ATI kártyám... Lehet újra meg kéne próbálni...

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
Computex 2013
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja