Computex 2012: Windows 8-as ultrabookok az Acer standján

2012. június 06.
1.6081
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A jelenleg is zajló Computex 2012 rendezvényen természetesen az Acer is képviselteti magát, ahol is a vállalat első körben a legfrissebb ultrabookjait állította reflektorfénybe.

A vállalat Aspire családjába tartozó noteszgépek az üzletek kínálatában Acer Aspire S7 jelöléssel, valamint kétféle modell személyében fognak felbukkanni, érdekességük pedig, hogy már a Microsoft most készülő Windows 8 operációs rendszerének futtatására vannak kihegyezve. Az újdonságokról az Acer sajnos csak a legalapvetőbb információkat árulta el, de a főbb vonásaikra azért így is fény derült.

Az Acer Aspire S7 két modellje egyetlen dolog kivételével lényegében azonos paraméterekkel rendelkezik, a különbséget pedig a méretük jelenti, ugyanis az egyikük egy 11,6 inches, míg a társa egy már egy 13,3 inches érintőképernyő köré lett tervezve. Az alkalmazott kijelzőt persze mindkét esetben már a teljes HD (1920 X 1080) natív felbontás jellemzi, különlegessége pedig, hogy egészen 180 fokig nyitható kialakítással lett tervezve.

A két Aspire S7 modell pontos méreteit a cég nem ismertette, annyit mindenesetre kiemeltek, hogy a stílusos, alumíniumból készült borítás mindkét modellnél alig 12,5 milliméteres karcsúsággal dicsekedhet. Az ultrabookok borítása alatt az Intel közelebbről meg nem nevezett Ivy Bridge központi feldolgozója teljesít szolgálatot.

A hivatalos adatlap tanulsága szerint a noteszgépek üzemidejére sem lehet panasz, ugyanis a kisebbik Aspire S7 akkumulátora egyetlen töltéssel kilenc óra folyamatos működést képes biztosítani, míg a 13,3 inches társa esetében ez az érték immár fél napra, vagyis 12 órára módosul.

A hálózati eszközök listája, a rendelkezésre álló portok kiosztása, valamint a további technikai részletek egyelőre sajnos ismeretlenek. A Windows 8-at futtató Acer Aspire S7-es ultrabookok várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt semmiféle információt.

Computex 2012: Windows 8-as ultrabookok az Acer standján - 2. kép


Computex 2012: Windows 8-as ultrabookok az Acer standján - 3. kép

2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 27 napja

kéne, de biztos drága

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja

Úristen de gyönyörű gép!meglepett smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
Computex 2012
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja