Computex 2012: Új Mini-ITX-es alaplappal bővült a Sapphire kínálata

2012. június 09.
2.1041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Computex 2012 rendezvényen a passzív hűtésű Radeon HD 7770-es grafikus gyorsítója mellett a Sapphire Technology egy új fejlesztésű alaplapját is kiállította, aminek érdekessége, hogy már az Advanced Micro Devices frissen beharangozott Brazos 2.0 platformjára építkezik.

A gyártó szóban forgó újdonsága Sapphire Pure Mini E2-1800 típusjelzéssel fog megérkezni a boltok polcaira, a Mini-ITX formátumú tervezésének köszönhetően pedig ideális lehet az SFF és a HTPC (Home Theater PC) rendszerek kiépítéséhez.

A Sapphire Pure Mini E2-1800 az AMD A68M chipkészlet képességeit kamatoztatja, és ahogy azt már a modellszáma is sejteti, az apróság az AMD E2-1800-as APU-jával (Accelerated Processing Unit) van felvértezve, ami két darab 1,7 GHz-re hangolt X86-os Zacate processzormagot, egy Radeon grafikus feldolgozót, illetve egy DDR3-as memóriavezérlőt tartalmaz. Az integrált, 80 darab Stream egységet magában foglaló AMD Radeon HD 7340-es grafikus processzor már teljes körű DirectX 11 támogatással ruházza fel a konfigurációt, és emellett természetesen a teljes felbontású HD videotartalmak lejátszása sem jelent neki semmiféle problémát.

A nagyobb teljesítményű diszkrét videokártyák telepítéséhez a nyomtatott áramkör fel van szerelve egy PCI Express X16 slottal is, amit egy mini PCI Express foglalat egészít ki. Az optikai meghajtóknak, merevlemezeknek és szilárdtest meghajtóknak hat darab SATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget, a rendszermemóriát pedig két darab SO-DIMM DDR3 aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 8 GB RAM kezelésére képesek.

Az alaplap felszereltségéből persze nem hiányzik a Gigabit Ethernet kontroller, a 7.1 csatornás HD audiorendszer, illetve a Bluetooth adapter sem. A hátlapi I/O panel port választékában szerepel egy hagyományos D-Sub VGA, egy HDMI és egy DVI videokimenet, négy darab USB 2.0, egy eSATA, két darab legújabb generációs USB 3.0, egy RJ-45 LAN, egy optikai SPDIF, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói.

Az új Sapphire Pure Mini E2-1800 várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre nem érkezett információ.

Az AMD E2-1800-as APU közelebbről.

Az AMD E2-1800-as APU közelebbről.


2 hozzászólás

Vendég

8 éve, 10 hónapja és 18 napja

Királyak ezek a miniitx-ek, csak teljesítményileg eléggé elmaradnak.

válasz erre

Vendég

8 éve, 10 hónapja és 18 napja

Kéne egy ilyen kis gép...

válasz erre
Minden hír, videó és cikk
Computex 2012

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt