Computex 2012: A Corsair bemutatta új Neutron és Neutron GTX SSD tárolóit

2012. június 06.
1.3871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A tegnapi nap folyamán elrajtolt Computex 2012 rendezvény alkalmával a memóriarendszerekre és számítógépes kiegészítőkre specializálódott Corsair bemutatta a legfrissebb, negyedig generációs szilárdtest meghajtóit.

A gyártó a standján két új SSD szériát is felvonultatott, amik a boltok polcaira Corsair Neutron és Corsair Neutron GTX típusjelzéssel fognak megérkezni. A szóban forgó újdonságot természetesen a már jól bevált 2,5 inches/7 milliméteres kialakítással lettek tervezve, így kiválóan alkalmasak a hordozható gépek teljesítményének feljavítására, az asztali PC-kben történő alkalmazásukhoz pedig a vállalat mellékel még egy 3,5 inches beépítőkeretet is.

A most bemutatott adattárolók érdekessége, hogy nem a már sokat bizonyított SandForce kontrollerek képességeit kamatoztatják, hanem a tervezők az LAMD (Link_A_Media Devices) chipjével vértezték fel a két új szériát. A meghajtók a 6 Gb/s-os tempóra képes SATA 3.0 interfészen keresztül csatlakoztathatóak a számítógépekhez, de persze visszafelé kompatibilisek a korábbi SATA I és SATA II rendszerekkel is.

A Corsair Neutron SSD-k 120 GB-os és 240 GB-os kapacitással fognak megérkezni, és 555 MB/s-os szekvenciális olvasási, illetve 370 MB/s-os szekvenciális írási sebességgel rendelkeznek. A Neutron modellek IOPS teljesítménye olvasás esetén 90.000, míg írásnál 85.000.

A Corsair Neutron GTX sorozat három modellt foglal magában, amik 120 GB, 240 GB és 480 GB adatot képesek eltárolni. Ahogy azt már a GTX jelzésük is sejteti, a szóban forgó trió az fent említett társaiknál már nagyobb sebességgel büszkélkedhetnek, ugyanis másodpercenként 555 MB adat olvasására képesek, méghozzá 500 MB/s-os írási tempó mellett. A meghajtók adatátviteli teljesítménye írás és olvasás esetén is egységesen 90.000 IOPS.

A szilárdtest-meghajtók természetesen rendelkeznek hibajavítási képességgel, amit a Windows 7-tel megérkezett TRIM rendszer támogatása egészít ki. Az új Corsair Neutron és Corsair Neutron GTX háttértárolók várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.

Computex 2012: A Corsair bemutatta új Neutron és Neutron GTX SSD tárolóit - 2. kép

1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 7 hónapja

[Tiltott felhasználó!]

Minden hír, videó és cikk
Computex 2012
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profilja