Commodore 64: Újjászületik a legenda

2008. február 21.
2.5091
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Rengeteg mai öreg motoros gamer még Commodore 64-en kezdte pályafutását.

A legendás gépezetet eredetileg számítógépnek szánták, mégis sokkal inkább volt játékalkalmatosság, mint komoly felhasználói szoftvereket futtató berendezés. A Nintendo jóvoltából hamarosan feltámad a régi nagy legenda, hogy újra megajándékozza rajongóit a retro játékok örömével, tudtuk meg ma a japán konzol óriástól. Be is jelentették az első két érkező játékot a Wii Shop Channel-re.

A Sega Master System és számos más retro berendezés után ismét egy régi gyöngyszem játékaival gazdagodik a Nintendo Wii-s játékarzenál. A letölthető formában elérhető régiségek kedvező áron kelletik magukat, melyek minden hétfői napon bővülnek újabb gyöngyszemekkel. A Nintendo ma bejelentette, hogy hamarosan felkarolják az ősi Commodore 64-es játékokat és elkezdik forgalmazni a Wii Shop Channel-en. Az áruk 500 pont-ban állapodik meg, az első két produktum pedig az International Karate és az Uridium lesznek.

"A Nintendo Eorope-pel karöltve szeretnénk bevezetni a mai modern játékosokat a retro alkotások gyönyöreibe. Szeretnénk, ha minnél szélesebb körben megtapasztalnák azt, hogy valójában honnan is indult ki ez mára már milliárdos nagyságrendű szórakoztató ipar."

A számítógépes forradalmat útjára bocsájtó Commodore 64 legértékesebb hagyatékait fogjuk prezentálni, hangzott el Bala Keilman, a Commodore Gaming igazgatója szájából.

Laurent Fischer, a Nintendo Europe színeiben elmondta, hogy jelenleg több, mint 184 retro cím férhető hozzá a Wii Shop Channel-en és ez a szám a jövőben folyamatosan nőni fog. A Nintendo szolgáltatása kiváló alakalmat biztosít arra, hogy mindenki megismerje, hogy hol is vert gyökeret ez az ipar és honnan jutottunk el odáig, ahol jelenleg tartunk. További nosztalgi áradat várható tehát a Nintendo forradalmának köszönhetően.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 26 napja

Újabb nintendo akció. Van bennük kreativitás az biztos röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja