Codemasters: Nem hiszik, hogy a Project Natal leváltaná a kontrollereket a versenyjátékokban

2009. augusztus 11.
1.5831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A júniusi E3 alkalmával mind a Sony, mind pedig a Microsoft előrukkolt a saját, mozgásérzékelős irányításával, bemutatták, miként is képzelik el a Nintendo által elindított lavina továbbfejlesztését.

A redmondiak egy térben is érzékelni képes kamerával próbálkoznak, amely rendkívüli pontossággal követi le a játékosok mozdulatait, erre számos példát demózgattak, többek között egy versenyjátékot, egy képzeletbeli kormányt markolt az éppen gémelő delikvens és a levegőben mozdulataival segítette irányban tartani a képernyőn száguldozó vasat.

A Codemasters szerint teljes mértékben elképzelhetetlen, hogy valaha is átvegye az irányító nélküli kontroller a core versenyjátékok vezérlésének szerepét. Ralph Fulton úgy gondolja, hogy a játékosok elvárják a fizikai kapcsolatot a játékvezérlővel az olyan anyagokanál, amilyeneket például ők is fejlesztenek, gondolunk itt példának okáért a GRID-re, és a DIRT-re. A pontosság szintén megkívánja egy "valódi" kormánykerék, vagy egy analóg karokkal felvértezett irányítópad meglétét, ezért a Project Natal-t maximum egy hasznos, vagy inkább jópofa kiegészítőnek használhatják fel a jövőben a versenyjátékaikhoz, mesélte a Codemasters ismert arca.

Codemasters: Nem hiszik, hogy a Project Natal leváltaná a kontrollereket a versenyjátékokban - 2. kép

Arra nem tért ki pontosan Ralph, hogy milyen funkciók vezérlését osztanák ki a kamerára, de az autók irányítását semmiképp. Minden bizonnyal aktívan törik a búrákat azon, hogy milyen módokon lehetne bevonni egy ilyen megoldást a produkcióikba, de, hogy kormányozni nem fogunk Codemasters fejlesztésű racer-ekben a Microsoft mozgásérzékelős reménységével, az szinte már megrendíthetetlen tény, ők ezt az irányvonalat nem kívánják felkarolni.
1 hozzászólás

Braddock

13 éve, 3 hónapja és 8 napja

A levegőben kalimpálást inkább ne erőltessük!

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja