Chipet ültettek két alkalmazottba

2006. február 15.
1.7251
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy megfigyelési szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat két alkalmazottja vállalta, hogy bőrük alá apró sziliciumchipet ültessenek, melyek révén nyomon követhető mozgásuk.

A rádiófrekvenciás RFID azonosítók beültetése a megoldást a gyakorlatban létrehozó CityWatcher cég szerint az első eset, hogy az USA-ban emberekbe ültetnek chipet hétköznapi tesztelés céljából. A megoldás ártalmatlanságát jelezve Sean Darks, a vállalat vezérigazgatója is beültettetett magának egy jeladót, és kijelentette, "nem várnám mástól, hogy olyat tegyen, amit én nem vállalnék".

A chipek fizikai mérete nagyjából egy hosszabb szem rizsével egyezik meg, és használata igen sokoldalú lehet. A kis chip használható a manapság elektromos kolompként, egyesek szerint dögcédulaként az alkalmazottak nyakában hordott belépőkártyák helyett, elég, ha az alkalmazott az érzékelőhöz tartja a karját, és máris nyílik az ajtó, a belépés pedig regisztrálásra kerül. Darks nem szándékozik kötelezővé tenni használatát saját cégénél sem, ám amennyiben a rendszer elterjed, kérdéses, hogy a dolgozók nem kerülnek-e majd kényszerhelyzetbe e technikai vívmány használatát illetően.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 3 napja

Okos kis szerkezet az biztos.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Xelosz profiljamarco profiljaBotyi profiljaKisember001 profilja