Cherry emulátorszoftver: Macintosh rendszer Windows PC-ken

2004. október 14.
2.3101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Hawaii-i MXS szoftvergyártó kibocsátotta Cherry OS elnevezésű emulátorszoftverét, amely lehetővé teszi az eredetileg csak Apple számítógépeken használható Macintosh Mac OS X operációs rendszer futtatását Windows-alapú PC-ken.

Hasonló szoftver kifejlesztésére már korábban is történtek kísérletek, ám ezek a termékek többnyire csak kísérleti fázisban vannak és általában nem bizonyultak túl hatékonynak. A Cherry által emulált virtuális számítógép ezzel szemben a gyártó állítása szerint az igénybe vett processzor teljesítményének 80%-át képes kiaknázni.

Továbbá teljes hozzáférést biztosít a PC hardvereszközeihez, így a processzorhoz, a merevlemezes meghajtóhoz, az Ethernet hálózati alkalmazáshoz és az összes többihez is.A szoftver ezen kívül a hálózati alkalmazások teljes körét támogatja, illetve segítségével fájlokat is könnyedén átvihetünk az eredeti operációs rendszerből a virtuális Mac gépre. A virtuális számítógépen természetesen nemcsak a Mac OS X rendszer, hanem a hozzá kapcsolódó különféle alkalmazások, például az iTunes, vagy a Photoshop is használhatók.

Arben Kryeziu, az MXS szoftverfejlesztője elmondta, hogy míg eddig csak a fordított megoldások, vagyis az Apple Macintosh gépeken Windows PC környezetet szimuláló programok - mint például a Microsoft Virtual PC - voltak széles körben elérhetők, addig most a Cherry segítségével mintegy 600 millió PC-tulajdonos előtt nyílik meg a lehetőség a Macintosh rendszer használatára. Az emulátorprogram online forgalmazásban kapható 50 dolláros áron, a Mac rendszert és szoftvereket azonban a felhasználóknak külön kell hozzá beszerezniük.

Kapcsolódó linkek:
CherryOS site
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja