ChatON - csevegőprogramot fejlesztett a Samsung

2011. augusztus 29.
3.1171
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Samsung bemutatta saját fejlesztésű, ChatON névre keresztelt csevegőprogramját.

A ChatON alkalmazás letölthető lesz a Samsung mellett más márkájú okostelefonokra és a legfontosabb mobil platformokra is. Az új azonnali üzenetküldő alkalmazás segítségével a felhasználók szöveges üzenetet, képeket, videókat és akár kézzel írt szövegeket is továbbíthatnak ismerőseiknek. Az alkalmazás lehetővé teszi a csoportos csevegést is, a webes klienssel pedig még könnyebbé válik a tartalmak és beszélgetések megosztása a telefon és a számítógép között.

Több platformnak is vannak saját, exkluzív csevegőplatformjai, a BlackBerry-k BBM szolgáltatása a legrégebbi ilyen jellegű csevegő, az iPhone is mostanában jön ki saját, iMessage alkalmazásával. A ChatON a keresztplatformos megoldások mezőnyében indul, ahol már eddig is vannak versenyzők, de túl nagy sikereket egyik sem tudott elérni.

"A ChatON szolgáltatással a célunk, hogy megkönnyítsük és egyúttal, újraértelmezzük, illetve minél több felhasználó számára elérhetővé tegyük az okostelefonos kommunikációt. Az alkalmazással a felhasználók okostelefon márkától és platformtól függetlenül, nemcsak okostelefonos, hanem hagyományos mobillal rendelkező ismerőseikkel is megoszthatnak tartalmakat szerte a világban, ráadásul olyan formátumban, amilyenben csak szeretnék" - mondta Ho Soo Lee, a Samsung Electronics Médiamegoldások Központjának elnöke.

ChatON - csevegőprogramot fejlesztett a Samsung - 1. kép

A ChatON, amely több mint 120 országban és 62 nyelven érhető el, két különböző verzióban létezik. Az első szint az ún. "feature", azaz hagyományos telefonok számára érhető el, ahol a fő hangsúly a könnyű használaton, a szövegek, képek, naptárbejegyzések, kapcsolatok és pillanatnyi élmények minél egyszerűbb megosztásán van.

#tv#

Az okostelefon-használók ezeken az alapvető funkciókon túl további lehetőségeket is élvezhetnek. Az Interaction Rank (interakciós rangsor) segítségével pontosan láthatják, hogy egyes barátaikkal milyen gyakran lépnek kapcsolatba, és bejegyzéseket írhatnak a ChatON profiloldalukra. A felhasználók emellett ún. "multimédiás" üzeneteket is küldhetnek, amelyekben saját tartalmakat hozhatnak létre a kézzel írt szövegek, hangjegyzetek és háttérképek szabad ötvözésével. A beszélgetési ablakokban található fotók és videók pedig egy tartalommegosztás céljából automatikusan létrehozott helyen, a Trunk-ban gyülekeznek.

Az egész világon elérhető, teljes mértékben ingyenes ChatON-ban a felhasználók csatlakozhatnak online közösségekhez, illetve akár létre is hozhatnak ilyeneket, így mobileszközükön keresztül folyamatosan tarthatják a kapcsolatot barátaikkal és ismerőseikkel. A Samsung ChatON fokozatosan lesz elérhető az összes jelentősebb okostelefonon, táblagépen, notebookon és Samsung "feature" telefonon, beleértve az IFA szakkiállításon újonnan bemutatott termékeket is.
8 hozzászólás

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 13 napja

Én még tavaly próbáltam ki. Hát nagyon bugos volt még, ezek szerin most is az.röhögő smiley

válasz erre

csirkee

12 éve, 7 hónapja és 13 napja

nem rossz ez a kis progi, főleg a bemutató video alapján tetszik. De élesben még vannak kisebb problémáim vele.

válasz erre

marco

12 éve, 7 hónapja és 13 napja

Próbálgatom, tesztelgetem. Vannak gondok. Legalábbis droidon. A működése még most sem a legmegbízhatóbb. Nem jelzi ki, ha írnak, meg ilyenek...

Ráadásul iszonyat kevesen használják, nekem például a Samsungnál dolgozó középvezető ismerősöm az egyetlen... Pedig 200 aktív kontaktom van.

Mondjuk az is érdekes, hogy a Galaxy S3-amon nem volt alapból telepítve... Pedig az Samsung termék ugyebár...

válasz erre

marco

13 éve, 8 hónapja és 3 napja

Igen, ez valóban egy ígéretes darab. Bár a BB-n én elsősorban BBM-et használok, de a crossplatform azért igen komoly előny...

válasz erre

Vendég

13 éve, 8 hónapja és 3 napja

És más platformra is megcsinálták?meglepett smiley Azért ez nem rossz!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 8 hónapja és 3 napja

De k*rva jó! Végre! Nagyon gagyik voltak eddig, amelyik meg csak egy picit is jobban nézett ki, az fizetős volt! Ez így marha jóóóó!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 8 hónapja és 3 napja

Vendég írta:
Mekkora királyság!meglepett smiley
Nagy! Nagyon nagy!röhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 8 hónapja és 3 napja

Mekkora királyság!meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaMonyo profiljaKisember001 profilja