CF-kártya-méretű Samsung merevlemez

2008. január 11.
1.7831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Samsung egy Compact Flash memóriakártyáéval megegyező méretű merevlemezt mutatott be a CES kiállításon, 30 és 40 GB-os kapacitással.

A Spinpoint A1 eszközt elsősorban nagy memóriaigényű hordozható eszközökbe szánja a dél-koreai gyártó. A 42,8 x 36,4 x 5 mm méretű háttértár alig 30%-kal nagyobb, mint a forgalomban lévő legkisebb, 1? HDD-k, ugyanakkor kapacitása több mint a háromszorosa azokénak. Az új termék érdekes időpontban került bemutatásra, a Hitachi és a Fujistu ugyanis éppen a napokban jelentették be, hogy a flashmemória előretörése miatt abbahagyják a kisméretű merevlemezek fejlesztését.

A Samsung viszont minden jel szerint lát még fantáziát a technológiában, azon a területen, ahol az azonos kapacitású flash háttértárak (egyelőre) jóval drágábbak lennének. A 3600-as percenkénti fordulatszámú Spinpoint A1 2 MB gyorsítótárral rendelkezik és éppen a flash-sel való versenyképesség érdekében 650 G-re növelték ütésállósági mutatóját.

Az új kisméretű Samsung merevlemez PATA/CEATA/USB csatlakozófelületekkel egyaránt kapható, a bejelentéssel egy időben, 199 dolláros ajánlott nettó fogyasztói áron. A Samsung elektronikai óriásvállalat lévén megengedheti magának, hogy egyszerre több vasat tartson a tűzben: miközben továbbra is fejleszti a kisméretű winchestereket, egyúttal élen jár a flash technológia minél szélesebb körű elterjesztésében is.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaKisember001 profilja