CES 2013: Bemutatkoztak a SanDisk új SSD tárolói

2013. január 11.
1.5471
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az idei Consumer Electronic Show-ról természetesen a flash alapú adattárolóiról ismert SanDisk sem hiányozhat, ahol is a cég megragadta az alkalmat, és bemutatta legfrissebb fejlesztésű szilárdtest-meghajtóit.

A reflektorfénybe ezúttal két új széria lett beállítva, amik SanDisk Ultra Plus, illetve SanDisk X110 névre lettek keresztelve, ám valójában nyugodtan beszélhetünk egyetlen termékcsaládról, mivel mindkét változat azonos paraméterekkel rendelkezik, csak az előbbi maghajtók a kiskereskedelmi forgalomba kerülő variánsok, míg az utóbbiak az OEM partnereket célzó modellek.

Az új SSD-k a 19 nanométeres flash technológiára épülnek, a gyártósorról pedig a jól bevált 2,5 inches kialakítással gördültek le, így nem csak asztali PC-k esetében, hanem akár noteszgépekbe építve is munkára foghatóak. A meghajtók a számítógépekhez a 6 Gb/s-os tempóra képes SATA 3.0 interfészen keresztül csatlakoztathatóak, és a gyártó adatai szerint akár 530 MB/s-os szekvenciális olvasási, illetve 445 MB/s-os szekvenciális írási teljesítményt is képesek produkálni.

Az új SanDisk Ultra Plus és SanDisk X110 szilárdtest-meghajtók 64, 128 és 256 GB-os modelljei az üzletek kínálatában 80, 110, valamint 220 dolláros árcédulával fognak felbukkanni, bár egyes források szerint a nagyobb külföldi webáruházak árlistáján már jelen pillanatban is megtalálhatóak.
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 7 hónapja és 5 napja

Egészen jól belőtt árak..

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CES 2013
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljarDAVE profiljamarco profilja