CES 2012: Két új Z77-es alaplap az MSI kínálatában

2012. január 13.
1.8711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az alaplapgyártók hatalmas lendülettel készülnek az Intel várhatóan 2012 második negyedében megjelenő Ivy Bridge processzorainak érkezésére, és ez alól természetesen az Micro Star International sem kivétel, így nem meglepő, hogy a CES 212 alkalmával két termékét is kiállította, amik a már említett CPU-k fogadására vannak kihegyezve.

A frissen reflektorfénybe állított újdonságok MSI Z77A-GD80 és Z77-GD65 típusjelzéssel lettek ellátva, és persze már az Intel Z77-es chipkészlete köré épülnek. A két új modell egységesen standard ATX formátummal lett tervezve, de felszereltségüket tekintve egy dolog kivételével a további paramétereik is megegyeznek.

Az MSI Z77A-GD80 és Z77-GD65 közötti egyedüli eltérés, hogy az előbbi modell már rendelkezik Thunderbolt támogatással. Mindkét modell a videokártyák fogadásához három darab 16X-os PCI Express 3.0 foglalattal van felszerelve, így igény esetén könnyedén kiépíthető az AMD CrossFireX vagy akár az nVidia SLI grafikus konfiguráció is. Az esetleges további bővítőkártyák részére négy darab 1X-es PCI Express slot áll rendelkezésre.

A rendszermemóriát négy darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 32 GB RAM-ot képesek kezelni, akár a túlhajtott 2667 MHz-es frekvencián is. A merevlemezeknek, szilárdtest-meghajtóknak és optikai egységeknek négy darab SATA II, valamint négy darab SATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget.

Az alaplapok felszereltségéből természetesen nem hiányzik a már jól megszokott Gigabit Ethernet kontroller, és az integrált, többcsatornás HD audiorendszer sem. A hátlapi I/O panelen kialakított csatlakozók pontos kiosztására egyelőre nem derült fény. Az új MSI Z77A-GD80 és Z77-GD65 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó sajnos nem közölt információt.


CES 2012: Két új Z77-es alaplap az MSI kínálatában - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Több,mint egy éves lapok, de még mindig bitang áruk van. 50k környékén dobálják őket.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CES 2012
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja