CES 2012: Készül a PowerColor egyedi HD 7970-es gyorsítója

2012. január 13.
1.6711
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices legfrissebb Radeon HD 7970-es videokártyájának eddig főként a különféle gyártók neveivel fémjelzett referencia példányait pillanthattuk meg, azonban a helyzet lassan változni látszik, ugyanis a PowerColor a Consumer Electronic Show-n kiállította a saját tervezésű megoldását.

A PowerColor Radeon HD 7970 Vortex névre keresztelt gyorsítóról a gyártó gyakorlatilag semmiféle információt nem közölt, így például a GPU és a memóriarendszer órajelét is homály fedi, de a termékről készül képekről azért néhány érdekes részlet így is ismertté vált.

Legszembetűnőbb dolog kétségkívül a hatalmas, a képek alapján dupla kártyahelyet elfoglaló egyedi hűtőrendszer, ami a megfelelő üzemi hőfok biztosításához egy nagyméretű alumínium bordázat, négy darab vaskos, 8 milliméteres hővezető cső, illetve két darab, vélhetően 92 milliméteres ventilátor hatásos kombinációját kamatoztatja.

A frissen felbukkant PowerColor Radeon HD 7970 Vortex saját tervezésű nyomtatott áramköre a standard hatfázisú megoldás helyett immár egy erőteljesebb tápellátást kapott, ami a GPU részére nem kevesebb mint nyolc fázist biztosít, a videokártya működéséhez szükséges plusz energiát pedig két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

A különféle kijelzők csatlakoztatásához két darab DVI, egy HDMI, valamint két darab mini DisplayPort kimenet áll rendelkezésre, de az újjászületett nyomtatott áramkörről persze az AMD CrossFireX csatolófelület sem hiányzik, így a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítése is támogatott.

Az új PowerColor Radeon HD 7970 Vortex várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos semmiféle információt nem közölt.


CES 2012: Készül a PowerColor egyedi HD 7970-es gyorsítója - 2. kép



CES 2012: Készül a PowerColor egyedi HD 7970-es gyorsítója - 3. kép

2 hozzászólás

Tardief88

11 éve, 6 hónapja és 7 napja

Nagyon szép ez a kártya meglepett smiley

válasz erre

Matteo_GS

13 éve, 3 hónapja és 6 napja

A GPU elég nagy tuningpotenciállal bír, amire azonnal rágugrottak a partnergyártók. Gondolom most még próbálják titkolni az órajeleket, mert ha 5 másik márka nagyobb MHz-eket ad gyárilag, akkor ennek reszeltek. Hiába egy remek cucc amúgy...

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CES 2012
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja