CES 2012: Három új ZBox mini PC a Zotac kínálatában

2012. január 10.
1.8291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Elsősorban a grafikus gyorsítóiról ismert Zotac International megragadta a jelenleg is zajló CES 2012 nyújtotta alkalmat, és nem kevesebb mint három új fejlesztésű mini számítógépéről rántotta le a leplet.

Az újonnan reflektorfénybe állított apróságok Zotac ZBox ID 81, ZBox ID80, valamint ZBox AD04 típusjelzéssel lettek ellátva, és mindegyikük teljesen kiépített, valamint barebone rendszerként is elérhető lesz, vagyis az utóbbi esetben a gyártó háttértároló, rendszermemória és operációs rendszer nélkül szállítja őket, így ezek beszerzése és telepítése a felhasználó feladata marad.

Az újdonságok között az Intel és az AMD rendszerek rajongói egyaránt megtalálhatják a számukra leginkább megfelelő alternatívát, ugyanis a Zotac ZBox ID 81 az Intel Celeron 857-es központi feldolgozójával, míg az ID80-as modell az Intel Atom D2700-as processzorral és az nVidia GeForce GT 520M grafikus gyorsítóval van felvértezve, a ZBox AD04-es jelzést viselő társuk viszont már az Advanced Micro Devices E-450-es APU (Accelerated Processing Unit) képességeit kamatoztatja.

Az új trió mindegyik tagja dupla csatornás SODIMM memóriarendszerrel rendelkezik, és egyetlen 2,5 inches hagyományos merevlemez vagy szilárdtest-meghajtó (SSD) fogadására képes. A gyárilag kiépített konfigurációk esetén a DDR3-as memóriarendszer 2 GB RAM-mal van feltöltve, az adatok tárolásáról pedig egy 320 GB-os HDD gondoskodik. A számítógépek felszereltségében még képviselteti magát a több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó, az integrált audiorendszer, a Gigabit Ethernet kontroller, az SPDIF és a HDMI kimenet, valamint az USB csatlakozók legfrissebb 3.0-ás példányai is.

Az új Zotac ZBox ID 81, ZBox ID80 és ZBox AD04 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos semmiféle információt nem közölt.


CES 2012: Három új ZBox mini PC a Zotac kínálatában - 2. kép

4 hozzászólás

Vendég

9 éve, 9 hónapja és 27 napja

Ezek fut valami game?

válasz erre

Shade

9 éve, 9 hónapja és 27 napja

De mekkora király má! Bár mondjuk akkor már laptop, de durva.

válasz erre

Vendég

9 éve, 9 hónapja és 27 napja

Zsebpc. Cool!

válasz erre

Vendég

9 éve, 9 hónapja és 27 napja

Király cuccok!

válasz erre
Minden hír, videó és cikk
CES 2012
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja